Morgonpass på 15 km

Det känns riktigt skönt att ha träningspasset överstökat för idag. 15 km på tom mage genast på morgonen, dessutom med ett riktigt tufft backpass i bagaget från kvällen innan är inget jag rekommenderar. Men med tanke på fettförbränning och nedbrytning av musklerna tjänar det definitivt sitt syfte.

Morgonpass 13.9 15 km

Jag vaknade även idag innan väckarklockan ringde. Redan halv 5 vaknade jag pigg och utvilad. Lite innan 5.00 var jag ombytt och klar att bege mig iväg på mitt morgonpass. Till skillnad från de flesta övriga morgnar kände jag mig riktigt hungrig då jag vaknade, något som säkert berodde på att kroppen hade ett högre förbränningsläge efter gårdagens tuffa intervaller. Jag bestämde mig ändå för att inte varken äta eller dricka något för att kroppen skulle bli tvungen att köra helt tömd på kolhydrater.

Det var inte med några pigga ben jag tog mig an mitt morgonpass idag. Något som heller inte behövdes med tanke på att det endast var frågan om ett återhämtningspass inför morgondagens sista långpass inför Berlin. Jag var ändå riktigt nöjd över att jag inte kände av några som helst besvär i mina ben. Jag har haft lite ont i ledbanden i insidan av knäna efter förra lördagens halvmaraton, men jag har varit riktigt noggrann med att sköta om benen efter mina träningspass denna vecka med kylbehandling, voltaren, skumrulle och taggbollar. Det verkar att ha gett resultat då jag nu kan springa helt utan några som helst känningar varken på nämnda områden eller på övriga delar på kroppen.

Totalt fick jag ihop 15 km löpning på morgonpasset. Efter ca. 13 km började jag känna mig lite yr, troligen på grund av brist på vätska och kolhydrater. Lite samma känsla som jag brukar få vid 35 km vid ett maraton. Hur märkligt det än kan låta så tog jag detta som ett tecken på att jag genomfört ett bra träningspass som tjänade sitt syfte.

Nu blir det inga fler pass idag, utan fokuset ligger endast på att njuta av fredagen med allt vad det innebär.

PicsArt_1379049976252
Jag var iväg på mitt morgonpass redan innan kl. 5.00 på morgonen. Det var riktigt kyligt och vantarna kom väl till pass.

PicsArt_1379050048598
Jag körde passet i mina nya dojor, Asics Trainer 18.

PicsArt_1379049868760
Efter genomfört löppass började det ljusna lite.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *