Morgonlänk 8km med julstämning

Jag hade försökt lära mig lite av mina misstag från morgonlänkarna förra veckan och packat kläderna redan kvällen innan denna gång. Väckningen var kl. 5.20 med målet att vara ut på länk kl. 5.30. Problemet denna gång var att jag glömt att plocka fram det mest essentiella plagget, nämligen min isolerande undertröja som jag brukar ha under ytterjackan.

Några svordomar och 15 minuter senare hittade jag min tröja och var redo för länken. 5.47 visade klockan när jag var redo. Nu på morgonen kändes benen förvånansvärt pigga med tanke på att jag plågade kroppen rätt friskt igår kväll. Inga känningar varken i rygg eller benhinnor utan jag kunde ha fullt fokus på andningen och löptekniken. Skönt!

En annan sak som underlättar att komma sig iväg på morgnarna är det vackra vinterlandskap som vi har just nu. Dessutom tycker jag väldigt mycket om att vara tidigt ut innan alla andra vaknar, det känns helt enkelt som att man får lite extra tid för eftertanke innan all vardagsstress kommer igång. Idag var dessutom temperaturen perfekt, -6 visade termometern på torget.

Totalt blev det 8 km löpning i 4:50-tempo nu på morgonen. Nu ska jag skynda mig iväg till jobbet för att hinna dit till kl. 8.00.

Julstämning på morgonen


Vackert vinterlandskap som jag inte riktigt lyckades fånga i farten

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *