Lite om nyårslöften och lördagsaktiviteterna

Jag har varit trögare än vanligt på morgnarna efter nyåret. Vanligtvis brukar jag vara “uppe med tuppen”, vilket i mitt fall innebär väckning mellan kl. 5.00 och 6.00 på vardagar och senast 7.00 på helgerna. Nu har jag inte varit igång på allvar tidigare än 8.00 någon av de första dagarna på året. Om detta är mitt nya jag återstår att se, men jag skulle inte tro det. Troligen handlar det om en kombination mellan det faktum att jag haft semester och att jag vände på dygnet i tisdags. Festkvällar är inte att leka med i den här åldern. 🙂

Annars har jag kommit igång rätt bra med mina nyårslöften för året. Att sova längre nätter var faktiskt ett av dessa löften, men det skulle främst fås till stånd genom att komma sig i säng tidigare på kvällarna. Jag berättar mer om mina nyårslöften i ett senare skede, men redan i detta skede kan jag säga att några av dem har med min kosthållning att göra.

Jag har nämligen lagt upp ett betydligt striktare kostschema inför det nya året i jämförelse med fjolåret. Det är inte så att jag levt direkt ohälsosamt tidigare heller. Inne i veckorna lever jag ytterst strikt. Det är främst på veckosluten jag strävar till att försöka hålla tillbaka lite mer. Där är bland annat mina veckoslutsöl i farozonen åtminstone i början av året.

Idag var det återigen dags för veckans långpass. Denna gång var planen att öka lite på tempot och att istället köra en lite kortare sträcka. Förra veckan var det ju 35 km i ett rätt lugnt tempo. Idag började jag från 28 km i en snittfart på 4:50 min./km. Nästa veckoslut är det sedan meningen att jag skall öka till 30 km i ungefär samma tempo, men med en klarare struktur på långpasset. Nu blev det lite slarv då jag körde långpasset mer i form av en fartlek än med en successiv ökning. I idealfallet skall jag börja från ett tempo runt 5:00 min./km och sedan öka vartefter så att de sista 10 kilometerna är de hårdaste.

PicsArt_1388855884652
Jag började dagen med en vandring med Toffe. Det var ett riktigt mysigt väder på morgonen.

PicsArt_1388855805556
Efteråt plockade jag med mig några Mehukatti fruktpuréer och begav mig iväg på långpasset.

långpass 4.1.2014 bild
Ingen fröjd för ögat för den som tycker om vinter och skidåkning, men en dröm för löparen. Tyvärr lär snön och kylan vara på väg nästa vecka.
långpass 4.1.2014 resultat
Lite siffror från dagens långpass på 28 km.

PicsArt_1388855729622
Middagen idag. Jag har försökt ersätta veckoslutsölen med vin. Vi får se hur länge det håller, men åtminstone denna helg gick det bra.

PicsArt_1388855669006
Idag blev det även ekologisk spagetti. Just denna var riktigt god. I övrigt är mitt mål att försöka äta så mycket grönsaker som möjligt och i mån av möjlighet undvika kött. Jag kunde ju åtminstone äta vegetariskt på lunchpauserna i jobbet så är jag långt på väg…

PicsArt_1388855533279
Från en sak till en annan. Sambon fick sin efterlängtade examensgåva av mig i förrgår för sitt hårda slit under hösten. Jag har inte riktigt till fullo förstått grejen med designerväskor ännu, men nu var det ju inte min present. 🙂

PicsArt_1388855597481 (1)
Nu blir det riktigt snart bio för oss. Vi hade att välja mellan “hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och “The Wolf of Wall Street” och valde den senare. Jag har en magkänsla som säger mig att denna är mer underhållande och mer i min smak. Nedan är trailern från filmen vi skall på ikväll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *