Nyttan med morgonpass

Nu på morgonen var det dags för ett morgonpass igen. Denna gång mest i återhämtande syfte efter gårdagens tunga och sena intervallpass. Även i övrigt finns det många fördelar med att dra morgonpass några gånger i veckan. Framförallt är det ett av de absolut enklaste sätten att lära kroppen att använda fett som bränsle vid arbete om man låter bli att äta morgonmål innan man beger sig ut på sitt morgonpass. Idag blev det totalt 8 km på mitt morgonpass, vilket är alldeles tillräckligt på tom tank.

Det blev relativt sent för att vara ett morgonpass idag då jag var igång först kl. 6.15. Eftersom jag var så sent och tränade igår hade jag problem att varva ner och kom mig inte i säng innan kl. 23.45 vilket gjorde att jag inte kom mig upp innan kl. 5.45 idag. Annars brukar jag föredra att vara igång senast 5.45 på mina morgonlänkar.

En annan sak som jag borde lära mig är att kvällen innan packa färdigt mina kläder som skall användas både på länken och i jobbet dagen efter. Nu blir det onödigt mycket spring för att hitta kläderna vilket gör att jag inte kommer mig ut genast jag stiger upp. Dessutom märkte jag att min pulsklocka laddat ur under natten…

Nu är det dags att bege sig till jobbet. Idag känns det som en perfekt dag för att få mycket gjort då jag mår bra igen efter några dagar med förkylning.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Heidi

  Härligt med morgonträning! Att lägga fram löpkläderna kvällen före är nog alltid en bra idé, speciellt eftersom man då inte kan hoppa över morgonpasset även om man är trött 🙂

  1. says: Bennysjo

   Ja det är verkligen ett härligt sätt att komma igång med dagen! Framförallt nu då jag inte längre har sjuk rygg på morgonen. Tror att det berodde på att jag tidigare tränade för tung styrketräning på kvällarna.

   Jag ska nog också börja lägga fram löpkläderna från och med nu. I vissa sammanhang är dock inte planering min starka sida 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *