Mitt intresse för kläder och klassiskt herrmode

Medan vi ändå är igång fortsätter vi med ännu ett stort intresse som jag haft genom åren, nämligen kläder. Det är något som jag alltid haft, men det innebär inte att jag tror mig veta mer än andra i ämnet. Precis som med det mesta här i livet anser jag att mode och stil är något personligt och subjektivt. Egentligen går det därför inte att säga att man klär sig bättre eller sämre än andra. Det enda som man egentligen kan säga är att man kanske har mer intresse för vissa områden inom ämnet än många andra.

den andra bloggen som jag har ingår naturligtvis även detta ämne som en väsentlig del. Till mångt och mycket är fokuset på den formella, mer uppklädda stilen. Delvis beror detta på att bloggen till stor del är nischad mot det klassiska och tidlösa modet. Jag är nämligen väldigt fascinerad av det gyllene årtiondet gällande manligt mode, nämligen 1930-talet. Men även detta är delvis min egen åsikt. Jag kan ju erkänna att det även ser väldigt bra ut just nu, då var och en har möjlighet att fritt uttrycka sig genom att klä sig som man vill.

Men jag är ju alltså lite nostalgisk av mig då det gäller det manliga modet och kan sakna många av de klassiska accessoarer som tidigare var en självklarhet, men som numera nästan helt saknas i de manliga garderoberna. Bland dessa accessoarer återfinns bland annat hatten, käppen och varför inte rökrocken.

Ett återkommande tema som jag haft genom åren är att sammanställa några, enligt mig, snygga klädesplagg och accessoarer till lite veckoslutsinspiration. Nedan är lite exempel. Man kommer till inläggen genom att klicka på rubrikerna.

Flygresande

After Dinner

Orientexpressen

Royal Ascot

Jaktsäsong

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *