Min kärlek till sol och värme

Det börjar vara den tiden på året nu när det igen börjar gå att bo i Finland. Framförallt är det solen och det faktum att det är ljust både när man far till och kommer hem från jobbet som gör att man är mycket piggare nu än vad man är från oktober till februari.

PicsArt_1362902804910
Morgonpromenad med Toffe och Heidi.

Jag har mer och mer de senaste åren börjat fundera på alternativa vägar att gå när det gäller boendet. Jag rent av avskyr den finska vintern med kyla och snö och skulle mer än gärna byta boendeort till något varmare från slutet av oktober till början av mars.

Det är inte bara allt kompromissande med träningen som gör att jag inte gillar vintern. Jag är helt enkelt en person som mår bäst i värme och blir som en ny människa i sommarlika förhållanden. Jag är säkert inte unik i detta, men ytterst få gör något åt sina önskningar på denna punkt.

Dessutom har jag märkt hur mycket bekvämare av mig jag blivit med åren. Att bo mitt i centrum med alla tjänster inom en radie på några hundra meter är ett rätt självklart val för mig och jag kan inte ens tänka mig att bo på något annat sätt även om jag bodde på landsbygden som liten.

Att slippa den finska vintern vore ytterligare ett sätt att få en lite bekvämare tillvaro. Det som gör det svårt att helt lämna allt bakom sig här är det faktum att vi har ett relativt välfungerande samhälle i Finland och att vi, dvs. min sambo och jag, trivs alldeles utmärkt i Vasa och med det liv vi har här.

Nu blir det lite spinning och vattenlöpning i simhallen. Sedan skall jag förhoppningsvis hinna shoppa nya tävlingsskor innan sportbutikerna stänger för dagen.

PicsArt_1362902898519

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *