Måndagmorgonens kanon och kalkon

Jag vaknade halv sex i morse och märkte att vi fått odentligt med snö dagen till ära. Åt frukost och hoppade därefter upp på motionscykeln för en runda på drygt 48 minuter och 500 kcal. Efter att jag nu mer noggrant börjat följa med mina träningar via polarpersonaltrainer.com försökte jag idag mig på att börja använda pulsklocka igen. Även i övrigt vore det bra att använda pulsklocka för att följa upp träningsbelastningen. För tillfället går jag mer på känsla när jag tränar.

snömorgon
Snö denna tid på året gör ju ingen glad.

Glädjen varade inte länge eftersom pulsbandet tappade kontakten till klockan redan efter ca. 20 minuter. Alltid är det något med dessa pulsklockor. Om inte gps-funktionen krånglar så krånglar pulsfunktionen… Ett gott tips för alla som köper pulsklockor är att hålla noggrant koll på kvittot med tanke på garantierna…

Efter en andra frukost börjar jag vara färdig för en dag på jobbet. Idag borde jag dessutom hinna hämta nya länkskor efttersom mina nuvarande börjar vara uttjänta. Eftersom jag varit skadad de första månaderna på året har jag inte lika noggrant som förut hållit koll på antalet kilometer som jag löpt i dessa skor, men skulle tippa att de redan har minst 1500 avverkade kilometer. I allmänhet brukar jag byta skor när jag sprungit 1100-1200 kilometer, vilket i normalfall tar ungefär 3 månader för mig.

Jag har varit mycket nöjd med den modell av Asics Trainer 18 som jag använt den senaste tiden och kommer med all säkerhet att ge förnyat förtroende för modellen. I detta inlägg har jag skrivit en recension av modellen.

I sann Ingo-anda skall jag denna morgon köra måndagmorgonens kanon och kalkon. Om ni inte varit in på Ingos blogg rekommenderar jag att ni gör det. Mycket läsvärd blogg.

Kanon: Jag är pigg som en mört trots endast 5 timmar av sömn inatt, veckoslutsvilan har gjort gott för mig.

Kalkon: Snön gör ju ingen löpare glad. Hoppas det inte blir alltför halt den närmaste tiden med tanke på löpning utomhus.

frukost nr 2
Morgonens andra frukost.

uttjänta länkskor
Mina uttjänta länkskor.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Varsågod! Och tack själv för en inspirerande blogg! Gårdagens inlägg var en riktig höjdare som jag skrattat åt ännu idag. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *