Löppass vid Öjberget

Idag var det igen dags att bege sig ut i terrängen. Eller egentligen är det rätt länge sedan vi varit till Öjberget och löpt i de utmanande backarna. Vanligen brukar det mest bli vid motionsbanorna vid Vasklot, Gerby eller Skogsberget som vi håller till när vi vill ha lite mjukare underlag under fötterna. Motionsbanan vid Öjberget är dock betydligt mer utmanande med rätt branta backar på sina håll så därför lämpar den sig utmärkt för att bygga upp sin benstyrka utan att behöva bedriva renodlad backträning.

Totalt blev det 12 km i spåret idag, innan mörkret gjorde det lite väl riskfyllt att fortsätta i den något ojämna terrängen.

öjbergslöpning 2

Syrran i full fart uppför en av de många backarna vid Öjberget.

öjbergslöpning 4

En suddig bild på mig i nedförsbacke. Jag måste tydligen ha något fel på inställningarna på min kamera för tillfället. Hursomhelst känner jag mig i prima form för årstiden och jag känner mig både stark och spänstig i steget för tillfället.

öjbergslöpning 5

Motionsspåret vid Öjberget är inte helt optimalt om man skall springa i mörker och denna årstid blir det ju tyvärr väldigt fort mörkt.

PicsArt_1414518671403

Efter middagen en välförtjänt vilopaus med Toffe. Det börjar dock bli en väldigt stor klump att bära på. Med 3 år på nacken börjar han ju så småningom bli vuxen.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *