Livet i det nya hemmet såhär långt

nytt hem malta

Som vanligt har det varit fullt upp de senaste veckorna. Vi tog en semestervecka för ett par veckor sedan och den gick helt och hållet till flyttande. Efter det har en stor del av den lediga tiden gått åt till att packa upp och köpa de grejor som vi tycker saknas i lägenheten.

En stor fördel med lägenheter på Malta är ändå att allt kommer möblerat, därför är relativt smärtfritt att flytta till en ny lägenhet. Med det sagt, så har vi ännu en hel del att packa upp innan vi är klara.

Livet här är i den nya lägenheten är precis så underbart som jag hade föreställt mig. Det är en modern och samtidigt mysig lägenhet. Efter att ha saknat terasser i den förra stället känns det mycket bra att kunna njuta av två stora terasser på båda sidor av lägenheten. Jag kör all styrketräning på terrassen utanför sovrummet i nedre våningen. Eftersom den är i solen dygnet runt är den också perfekt för att sola… även om jag inte riktigt haft tid att ägna mig speciellt mycket åt det på sistone.

Det är ändå tänkt att jag skall börja njuta mer av vädret här snart när vi får packat upp alla kläder som ligger i boxarna i gästrummen. Vi väntar bara på det skåp som blir levererat nästa onsdag innan det är möjligt.

Vi har värmebölja här just nu. Redan i juni hade vi flera veckor med upp till 40 grader, men även om vi endast når upp till runt 37 grader den senaste veckan känns det betydligt varmare nu. Det beror på luftfuktigheten som nu är betydligt högre än under tidigare månader.

Här är det heller aldrig aktuellt med regn eller moln, så för den som inte gillar sol och värme är det fel ställe att bo på. Som tur gillar jag detta väldigt mycket och klagar sällan på värme. Som jag brukar säga: om man levt 40 år i Finlands kyla, kan man gott leva resten av livet i sol och värme.

Det går i rätt riktning

Det känns som jag upprepar mig, men det är mycket spännande på gång i livet just nu. Jag är ivrig på att lära mig nya saker varje dag och utvecklar min verksamhet sakta men säkert. Visst finns det alltid mängder av hinder på vägen – speciellt när man verkar i ett nytt land. Nu har jag iallafall det mesta av det praktiska fixat, som företag på Malta, maltesiskt ID och maltesiskt telefonnummer samt lokal bokförare. Allt detta skulle aldrig ha gått så praktiskt som det gått om det inte var för min flickvän som redan levt här i över 9 år och känner till det mesta om vart man behöver vända sig för att få allt fixat så smidigt som möjligt.

När jag ser tillbaka på mina val under de senaste åren kan jag inte vara annat än tacksam. Jag litade på magkänslan med att lämna ett tryggt jobb i Finland och sedermera också flytta till ett nytt land. Jag kan verkligen rekommendera att alla unga prövar på att leva i ett annat land så tidigt som möjligt i livet. Det öppnar upp vyerna på ett helt annat och kan också göra så att man uppskattar det man har hemma på ett helt annat sätt om inte annat.

Malta är ett bra första land att bo i, inte minst tack vare språket och att här är väldigt internationellt. Jag trivs så pass bra att jag kan tänka mig att leva resten av mitt liv här. Nu har vi också hittar vår drömlägenhet. Det var något som fanns i min 5-års plan som jag lagt upp. Men det är som jag brukar säga. Man överskattar alltid hur mycket man kan göra på en vecka och en månad, men underskattar alltid hur mycket som man kan uppnå inom ett år.

Med ett klart mål och klara strategier är det mesta möjligt!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *