Kämpigt intervallpass på 4×4 km

Ibland flyter det inte riktigt på som man hoppats. Igår skulle jag genomföra ett intervallpass på 4×4 km i en snittfart på 3:52 min./km. Det visade sig dock att benen var riktigt trötta efter tisdagens tuffa tempopass på 16 km och det blev därför riktigt kämpigt att genomföra passet.

Hittills under min träning har jag kunnat genomföra de flesta av mina kvalitetspass enligt planerna, även om jag ibland känt mig sliten. Igår visade det sig vara helt omöjligt eftersom flytet i steget saknades. Inte så märkligt kanske med tanke på att det var mindre än 48 timmar sedan det tuffa tempopasset i tisdags. Ett tempopass som jag också körde i en lite hårdare fart än vad som angetts i programmet.

Nåja, ibland måste man bara vara nöjd med att få undanstökat vissa pass. Detta var det sista av mina längre tempo- och intervallpass innan jag påbörjar formtoppningen inför mitt nästa lopp. Nu återstår bara ett långpass på 30 km på lördag och en intervallstege 2×3-2-1 km på tisdag bland de längre kvalitetspassen.

intervallpass 21.8.2014

Tiderna från gårdagens intervaller på 4×4 km. Jag hade som mål att springa exakt på 15:30 eller en snittfart på 3:52 min./km på samtliga intervaller. Jag märkte dock genast att benen inte riktigt var med mig och egentligen var det bara på den första intervallen som det kändes ok. Efter detta körde jag mer på känsla och tiden fick bli vad den blev. Snittfarterna på de fyra intervallerna blev 3:52-3:54-4:00-3:55 min./km. Det var alltså inga katastroftider, men löpkänslan var ju som nämnt ingen höjdare och nu känns det bra att börja lätta på träningen de närmaste veckorna för att förhoppningsvis uppnå en lite formtopp om några veckor.

Med en uppvärmning på 2 km och en nedjoggning på 1,6 km, samt joggvilan mellan intervallerna på 0,5 km fick jag ihop sammanlagt 21,1 km löpning igår.

intervallpass 21.8.2014 resultat

Resultatet i sin helhet med uppvärmning, joggvilan och nedjoggningen.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Tack så mycket! Det skall väl erkännas att just denna bild är köpt via en bildbank, men det är roligt om både bild och text även i övrigt håller hyfsad nivå. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *