Tempopass 16 km med sega ben

Idag var det ett tempopass på 16 km på programmet. Jag fick kämpa som en galning för att ro detta pass i land. Jag vet inte exakt varför det kändes så tungt idag. Det är ju naturligt att det kommer tyngre pass ibland, speciellt när det blir så många tuffa pass per vecka under de hårdare träningsperioderna.

Att det kändes så tungt idag kan dock mycket väl bero på att jag fuskat lite mer än vanligt med levernet under den gångna veckan. Det har blivit lite mindre sömn än vanligt då jag lagt kvällarna till att studera mig in på finansmarknaderna igen. Det var något som jag även tog ledigt från under min alterneringsledighet, men som jag igen börjat lägga mig in i efter att jag börjat jobba.

Hursomhelst så klarade jag passet med hedern i behåll. Det blev en tid på 58:28 på tempopasset över 16 km, vilket alltså blir en snittfart på 3:39 min./km eller 16,4 min./km över hela sträckan. Men jobbigt var det som sagt. Det är första gången på detta års sida som jag varit tvungen att kämpa såhär mycket för att komma mig igenom hela sträckan.

Men jag väljer att se det som något positivt. Det torde innebära att jag faktiskt varit i en grym form under mina tidigare tempopass då jag med lätthet kunnat genomföra dessa pass i samma fart eller hårdare.

Nu skall jag försöka att för första gången denna vecka gå och lägga mig i tid så att jag orkar upp tidigt imorgon för ett morgonpass.

PicsArt_1422558018214

Det har inte varit en av mina bättre dagar idag, träningen var som nämnt väldigt tung idag och även i övrigt har jag varit rätt seg i kropp och “knopp”. Men under dagar som denna kan lite materiella lyxigheter höja humöret avsevärt. Som t.ex. denna Eton-skjorta som jag fick levererat till jobbet idag. Jag är svag för snyggt förpackade kläder i bra kvalitet. 🙂

 

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *