Julfest!

Den perfekta uppladdningen inför en julfest börjar med öl och Playstation. Jag gillar verkligen att vara helt ledig dagar som dessa, så att man kan ta det helt lugnt med sina favoritsysselsättningar innan festen påbörjas. Idag skall jag dock försöka undvika att bli så inne i mitt spelande att jag glömmer att ställa mig till själva festen, något som jobbkompisarna kan intyga att hänt två år i sträck nu.

Dagen började annars med träning i Wasa Sports Club idag. Klockan 9 var jag på plats och körde genast igång med styrketräningen. Liksom under övriga styrkepass den senaste tiden var jag mycket fokuserad idag. Det blev totalt 90 minuter styrketräning och under den tiden hann jag med i princip alla övningar som jag brukar köra med tanke på löpningen. Det är roligt att märka att hur både styrka och balans utvecklats under de senaste månaderna och idag fick jag till det bästa styrkepasset hittills under försäsongen, om man kan tala i dessa termer om ett styrkepass. Åtminstone var känslan denna.

Efter styrkepasset blev det ännu 60 minuter på crosstrainern. Ett stort problem när jag kör alternativ träning är att jag oftast börjar tävla mot mig själv. Eftersom jag på onsdagens pass på crosstrainern klarade av 15,5 km och förbrukade 1050 kalorier ville jag slå detta under dagens pass. Det gjorde jag också och avverkade 16,5 km och förbrukade 1100 kalorier under dagens pass. I längden måste jag försöka undvika att köra så hårt på återhämtningsdagar, men idag kände jag att det inte var någon panik med tanke på att jag har vilodag imorgon.

PicsArt_1417780985487

En perfekt syn med tanke på träningen. Ett nästan helt tomt gym! Det är sådan sällsynt lyx man kan råka på ifall man tränar mellan 9 och halv 12 på morgonen.

PicsArt_1417781211866

Även här var det ingen trängsel och jag kunde helt och hållet fokusera på min träning.

En sak som jag verkligen gillar med att träna på crosstrainern är att man under den tiden får tillfälle att återupptäcka många av de gamla hits som man hunnit glömma. Jag hade redan hunnit glömma artister som Akon, Snoop Dogg och Kanye West. Men på den musikkanal som de har på storbildsskärmarna i gymmet rullar låtar från bland annat de personerna rätt friskt. Den andra videon är kanske inte helt rumsren, men spela inte upp den ifall ni är känsliga. 🙂

PicsArt_1417781461971

Några öl som jag tar med mig till dagens julfest. Koff och övriga bruksöl är inget för mig, så därför satsar jag helt på det egna i år. Jag skall dock undvika att göra om samma misstag som på festen för en månad sedan då jag alltså låg utslagen flera dagar efteråt. Nyckeln till detta tror jag ligger i att undvika snapsen, men man kan ju inte veta så säkert då det blir festat så sällan nuförtiden. Dagens i-landsproblem; feststrategier. 🙂

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Nisse

  Hej

  Oj, det verkar vara en helt perfekt dag på gång!

  Såg till min stora förvåning och även med lite avundsjuk blick att du fått tag i en Erdinger öl. Jag känner dock inte igen etiketten, är det någon slags finsk variant eller är det någon slags julölsupplaga? Har inte sett denna på bolaget i Alvesta. Är nyfiken på din recension av denna, om du inte blandar ihop den med alla andra du hade uppradade förstås?

  Jag hade som “feststrategi” ett tag i ungdomen, att dricka ett par öl kvällen innan den stora festen, för att vänja kroppen lite. Det lyckades de första gångerna och jag trodde jag hade hittat den stora nyckeln för att slippa baksmälla. Men till min ytterst stora besvikelse så avtog effekten och till slut så blev jag lika bakis som någonsin tidigare.
  Numera har jag dock hittat ett effektivt sätt och det är att dra ner på volymerna rätt rejält istället.

  1. says: Benny

   Hej,

   Jo, detta är en Julöl från Erdinger som jag hittade på Finlands motsvarighet till Systembolaget. Trots att det enligt etiketten skulle vara en veteöl påminde det om en blandning mellan en lageröl och en ale. Helt klart den bästa julölen jag testat i år! Jag började med den, så länge jag ännu hade smaksinnet i behåll. 🙂

   Tror nog att det i denna ålder inte finns så många andra vettiga strategier än att ta det lugnt. Det brukar jag nog vara rätt så bra på, men när det blir festat så sällan nuförtiden glömmer man ibland att ha respekt för mängderna. Men nu klarade jag det i alla fall bra. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *