Dagens träning och veckoslutets aktiviteter

Det har blivit lite av en tradition nu att söndagarna går åt till motion, både för mig och min sambo. För mig har träningen alltid varit en del av de dagliga aktiviteterna, men jag är mycket glad att vi äntligen hittat på ett sätt att åtminstone en gång i veckan träna tillsammans.

Idag klev jag upp rätt tidigt för att hinna med en kort länk innan avfärden till simhallen. Jag sprang 7 km tillsammans med syrran och åt ett snabbt mellanmål innan det bar av till simhallen för styrketräning, löpträning och vattenlöpning.

Styrketräningen var det som gav mest i träningsväg idag. Optimistisk som jag är hade jag skissat upp några långintervaller på 2×4000 m. i tröskelfart, med 2000 m. rask löpvila mellan. Jag märkte dock redan efter löpta 2 km i 3:50-tempo att detta inte är min dag och beslöt mig helt enkelt för att lägga om planerna. Gårdagens tunga långintervaller gjorde att det inte fanns några krafter kvar för att genomföra ett löppass med bra fart idag.

Istället blev det 10 km med stegrande fart varav sista 2 kilometrarna drogs i 4:10-tempo. Efter detta genomförde vi ännu nedjoggning 15 minuter med vattenlöpning.

Min löpform är som tidigare nämnt på rätt väg för tillfället och det samma kan även sägas om min sambos träning. Hon har aldrig tränat regelbundet tidigare, men nu har hon börjat träna styrketräning och löpning samtidigt som mig i simhallen på söndagarna. Jag tror att detta kan bli en början på betydligt aktivare träning för hennes del i framtiden. Hon går ju även en hel del med hunden i övrigt så redan att springa en gång i veckan ger ju bra komplement till detta.

Nu kommer jag att köra vattenlöpning imorgon för att avlasta mitt ben så att jag förhoppningsvis får till stånd ett bra intervallpass i Botniahallen på tisdag. Denna vecka har jag haft nästan 80 kilometer löpning fördelat på 8 träningspass, vilket är mindre än vad jag vanligtvis brukar träna. Jag försökte få in mer vila denna vecka för att orka genomföra mina kvalitetspass på ett bra sätt. En strategi som visade sig hålla eftersom jag är mycket nöjd med hur alla tre kvalitetspass denna vecka förlöpte.

Denna veckas träning:

Måndag 18.2:

Länk i stegrande tempo 6 km, styrketräning och vattenlöpning 30 min. (Simhallen)

Tisdag 19.2:

10×800 m. 2:55-3:00 (medeltempo 2:57) med 1:30 joggvila mellan, totalt 15,2 km

Onsdag 20.2:

3 km lätt jogg, styrketräning och vattenlöpning 30 minuter (simhallen)

Torsdag 21.2:

Intervaller 9×1000 m. på löpband 3:27-3:40 (varav största delen i 3:30-tempo), totalt 15,2 km

Fredag 22.2:

Styrketräning och vattenlöpning 30 min (simhallen)

Lördag 23.2:

Långintervaller 10.000-4000-2000 m. på följande tider 36:50-14:50-6:57, totalt 22,2 km

Söndag 24.2:

Pass nr 1: Länk 7 km,

Pass nr. 2: Styrketräning, Uppvärmning 2 km-en intervall 2 km 7:40, resten stegrande tempo varav sista 2 km i 4:10-tempo

Totalt: 78,6 km löpning, 8 träningspass

De som följt min blogg kanske har en uppfattning att hela min fritid går åt till träning och öl. Även om det är två stora intressen rymmer mitt liv även många andra trevliga intressen. Ikväll har jag ännu planerat att läsa, eller snarare repetera, boken Tradingguiden av Jonas Bernhardsson. För den som är intresserad av placeringar och framförallt aktiemarknaden kan jag verkligen rekommendera nämnda bok.

De flesta böcker som skrivs i ämnet görs onödigt invecklade och direkt ointressanta, vilket skrämmer bort en stor del av de personer som annars skulle vara intresserade av ämnet. Denna inrymmer många konkreta exempel ur aktiemarknaden ur ett historiskt perspektiv och förklarar på ett pedagogiskt sätt hur allt egentligen fungerar. För den som vill lära sig mer om t.ex. flockbeteendet på aktiemarknaden och hur man kan dra nytta av detta fenomen är denna bok en riktig guldgruva som kan lära en mycket om psykologin när det gäller placeringar.

Dessutom finns det många orsaker att vara intresserad av aktiemarknaden just nu. Eftersom det inte finns många andra alternativa placeringsformer som genererar en vettig avkastning just nu så strömmar det pengar in i aktiemarknaden på ett sätt som inte varit fallet på flera år nu. Detta rally kan åtminstone förväntas fortsätta till vårens dividendutdelningar. Hur det går efter detta återstår att se, det är ju trots allt högst osäkra ekonomiska tider vi lever i just nu. Om vi pratar om finländska företag tror jag dock att det finns goda möjligheter att välskötta företag med god ekonomi samt de rätta målmarknaderna har goda förutsättningar att gå bra sett över hela året, även om ekonomin i övrigt skulle gå på sparlåga.

I övrigt skall vi även ännu ikväll se på den nyaste Bondfilmen till vilken jag laddat upp med en godispåse på 8 euro 🙂

PicsArt_1361720140424
Toffe i det vackra eftermiddagsvädret

PicsArt_1361720503185
Fredagslyx; vin och choklad

PicsArt_1361720418017
Lördagslyx; Nya ölsorter hör till veckoslutet

PicsArt_1361720460501
Lördagsmiddag; pestokyckling med rödvin

PicsArt_1361720371920
Soldränkt Jugend

PicsArt_1361721099333
Filmkväll ikväll med Bond och en väl tilltagen godisportion

PicsArt_1361721230645
Boktipset; Tradingguiden av Jonas Bernhardsson

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *