Jag är på rätt väg!

Jag skulle ljuga om jag sa att det kändes bra att dra på sig träningskläderna efter dagens jobbdag. Det är den tiden på året nu då det mesta i jobbväg skall vara undanskött inför det nya året, vilket gör att man känner sig aningen trött efter jobbet. Som tur har jag haft lite framförhållning i år och försökt sköta saker och ting i en jämn ström istället för att spara saker till sista minuten.

Nog om jobbsnack, eftersom jag inte vill blanda in jobbsaker i denna blogg. Kan bara konstatera att jag tydligen hade glömt att andas i jobbet eftersom det var svårt att normalisera andningen till magtrakten när mitt träningspass väl påbörjades. Lösningen på detta problem brukar vara att ta en powernap genast efter jobbet, men idag var det lite mer bråttom än vanligt att slippa iväg pga. syrrans program för kvällen.

Dagens träning var en normallänk på 11,5 km i rätt lugnt tempo med styrkeövningar på sports gym efteråt. Måste erkänna att det var jag som drog ner på tempot både igår och idag eftersom jag känt mig rätt sliten efter förra veckans kvalitetspass. Men det är helt normalt med tanke på att förra veckan var den första veckan på den nya säsongen med 3 kvalitetspass i veckan. De träningspass som vi drar däremellan bör i huvudsak vara återhämtande till karaktären och tempot får därför gå helt enligt den känsla som man har för dagen. Som tur är brukar jag och syrran oftast ha detta rätt bra “synkat” eftersom vi drar de flesta träningspass gemensamt.

I övrigt kan man väl säga att det börjar kännas som att jag är på rätt väg med min träning igen. Förutom att min träning kan utföras utan smärta just nu, har jag även märkt att den senaste tidens diet har börjat ge resultat. Jag känner mig helt enkelt mycket piggare nu än förut och har energi att både jobba och träna hårt utan att vara helt däckad på kvällen efter träningen.

Jag har de senaste veckorna återgått till den kosthållning som jag brukar ha både på uppbyggnadssäsongen och under säsongen. Detta innebär att jag till morgonmål och lunch gärna får i mig så mycket fibrer och kolhydrater som det bara är möjligt, medan jag till kvällen endast äter frukter, grönsaker och protein. Jag har märkt att man helt enkelt sover mycket bättre och vaknar mycket piggare om man undviker att äta svårsmält mat på kvällen. Dessutom undviker man att samla på sig extrakilon.

Kolhydrater behövs dock om man skall träna hårt, men jag försöker se till att få i mig allt jag behöver i kolhydratväg tidigt under dagen så att det hinner smälta innan träningen och förbrukas under dagen. På kvällen äter jag sedan så mycket grönsaker, frukter och protein som jag bara får i mig.

Idag bestod kvällsmålet av 1 dl rödbetsjuice, en havredryck, yosa havremellanmål, goji-bär, en banan, en kiwi, grynost och en morot.

Dagens kvällsmål efter träningen

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *