I väntan på veckoslutsvärmen

Fredagar är något av en njutardag i vårt hushåll. Eftersom jag tycker att god mat är bland det bästa här i livet brukar det bli satsat lite extra på just den biten på fredagskvällarna. När det gäller träningen försöker jag även sköta om denna bit redan innan jobbet på fredagarna för att helt och hållet kunna satsa på att njuta utan några ”måsten”.

PicsArt_1375463615161
Äntligen klar för morgonpasset.

Idag klev jag således upp redan halv 6 för att hinna med morgonpasset utan att bli alltför sen till jobbet. Jag var dock tvungen att mjuka upp kroppen en aning efter backlöpningen igår kväll och kom mig iväg först kl. 6.00.

Under återhämtningsdagarna denna vecka har jag kört distanspassen i rätt bra fart, men så tidigt på morgonen som jag tränade idag finns det inga förutsättningar att köra speciellt hårt utan att riskera skador. Därför körde jag de första 10 kilometerna i en fart strax över 5:00 min./km för att mjuka upp kroppen ytterligare. De sista fem kilometerna ökade jag farten en aning och kom stundvis ner till 4:15 min./km. Totalt blev det alltså 15 kilometer på morgonen.

Efter löppasset körde jag ännu tåhävningar på en trappa samt lite hopp för att stärka fötterna.

Jag har försökt att mer än tidigare börja fokusera på att varje pass skall ha ett visst tema. Träningen har nog också tidigare varit rätt grundligt planerad med avsikt på att utveckla olika delområden i min löpning. När man tränar så ofta som två pass om dagen och jobbar däremellan tappar man dock ofta fokuset och då är det lätt hänt att man glömmer varför man egentligen kör ett visst pass.

Nu när jag kör med ett mindre antal träningspass i veckan är det lättare att hålla fokuset uppe under de timmar man tränar och följaktligen också intensiteten. Man kan ju inte vara säker på att det ger ett bättre utslag, men variation i träningen kan ibland göra gott. Om inte annat så för motivationen.

Imorgon blir det ett långpass om jag överlever sockerchocken efter min gigantiska godispåse från Makuuni. Det är inte ett måste, men en plikt att ät upp hela godispåsen även om den denna gång kostade hela 8 €. 🙂

PicsArt_1375464128185
Jag brukar undvika att lägga in bilder på mina närmaste här på bloggen, men eftersom mitt fadderbarn Emma, hennes bror Adam och syrran fanns på bild på dagens Pohjalainen tyckte jag att det var ok att lägga samma bild här. Riktigt söt bild. 🙂

PicsArt_1375463696595
Kaffet tog slut på morgonen…

PicsArt_1375463544227
…men de hade mer i butiken.

PicsArt_1375463751370
Dagens lunch på Svenska klubben. Jag rekommenderar verkligen deras lunchbuffé. Alltid lika god mat där.

PicsArt_1375463449238
Hittade några öl i butiken. Hade tänkt ta några efter morgondagens långpass.

PicsArt_1375463360122
Italiensk öl till pizza passar väl ändå utmärkt.

PicsArt_1375463289872
Nu blir det filmkväll! Med denna “diet” finns det nog kolhydrater att ta av på morgondagens långpass. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *