HOKA Ones populäraste skomodell Clifton har uppdaterats

nya Hoka Clifton 9 2023

HOKA har lanserat Clifton 9, den nionde upplagan av deras prisbelönta Clifton-serie. Skorna har fått en betydande uppdateringar för att förbättra upplevelsen för löpare på alla nivåer.

Vi skrev tidigare om HOKA:s snabbaste löparsko Rocket X 2. Nya Clifton 9 har ett förbättrat mellansulskum och en förbättrad design av yttersulan, och eliminerar overlays och hotmelts till förmån för en strömlinjeformad överdel. Vikten på skon har minskats med fyra gram i vikt, samtidigt som stapelhöjden ökat med 3 mm, vilket ger en både lätt och mjuk löpning – något som HOKA är kända för.

HOKAs Mest populära skomodell Clifton

Clifton är en av HOKA One One:s bästa och mest populära skomodeller och är utformad för löpare på alla nivåer, från nybörjare till elit. Clifton 9 erbjuder HOKAs signatur Meta-rocker för en smidig ingång, till den nya kompressionsformade EVA-mellansulan är lätt och responsiv.

Ovandelen har en fylligare häl, en reflekterande hälpanel och en strömlinjeformad tunga, allt tillverkat av återvunnet nätmaterial.

Nya HOKA Clifton 9 – flera betydande uppdateringar

Årets upplaga av HOKA Clifton har ett drop på 5 mm som härleds från en stapelhöjd på 29 mm i hälen och 24 mm i tån för dammodeller och 32 mm och 27 mm för herrmodeller.

Vikten ligger på 248 gram för herrmodellen och 205 gram för dammodellen. Den har en ventilerad ovandel i mesh som ger god andningsförmåga.

Clifton 9 är en neutral löparsko med väldigt bra dämpning som jag rekommenderar både för nybörjare och som mängdsko för vana löpare. Den har en mycket bra stabilitet och yttersulan är tillverkad i ett slitstarkt gummi med lätt mönstrad design som ger ett bra grepp oavsett om du springar på asfalt eller grusväg.

Medan jag bodde i Finland använde jag Hoka Clifton ofta även på snö och den var alldeles utmärkt för detta ändamål. En av de främsta uppdateringarna vid sidan om löparegenskperna är hållbarheten på yttersulan. De första modellerna hade en rätt känslig yttersula som gjorde att de lätt nöttes ut vid asfaltslöpning. Nu har ett extra gummilager lagts till som gör att skorna blir mer hållbara.

Nya Hoka Clifton 9 finns i fyra olika färger för kvinnor och tre för män och den har ett pris på ca. 1900 kronor.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *