Gott nytt år!

Gott nytt år på er allihopa! Det blev ett litet juluppehåll här på bloggen då jag satsade lite mer än vanligt på att bara ta det lugnt och vila. Ett av mina nyårslöften som jag hoppas kunna hålla är dock att bli betydligt aktivare med uppdateringarna under detta år. Att träningen löper på bättre än på evigheter gör säkert att detta löfte blir enklare att hålla.

För att få en mjukstart på det nya året gör jag så att jag istället för att i ett enda inlägg redogöra för fjolåret och vad jag hoppas uppnå detta år, delar jag denna gång upp det i flera delar under veckan. Trots att det blev lite av ett mellanår gällande löpningen fanns det mycket positivt att ta fasta på som jag tror mig kunna dra nytta av under detta år. Det gäller även på livets övriga områden.

Då det gäller vår omvärld fanns det mycket absurda saker som hände under år 2016. Jag skall även dela med mig lite av mina åsikter gällande detta under denna vecka.

Då det gäller träningen har det blivit två rätt så lugna veckor under julledigheten. Under julen hade jag 3 hela vilodagar och blygsamt med mängd. Detta gällde även under förra veckan då jag hade 2 vilodagar och runt 70 km löpning.

Denna vecka blir det dock att köra igång på allvar med träningen då jag på tar itu med träningsprogrammet inför Köpenhamn Marathon som äger rum i mitten av maj. Det är väl inte med 100 % säkerhet bestämt att det blir Köpenhamn ännu, troligen kör jag denna 3-veckors period klart innan jag anmäler mig. Bara för att få bekräftat att kroppen svarar på träningen som jag tänkt att den skall göra. Hittills har allt fungerat som planerat, så det borde inte bli några problem.

Jag tränar för att vara i toppform i mitten av maj och bestämmer mig alltså lite senare vilket lopp det blir. Ofta är det en kombination av intresset för själva staden och maratonloppet som avgör vad destinationen blir. Jag undviker helst att delta i ett lopp i en stad där jag redan tidigare varit. Köpenhamn har jag faktiskt aldrig tidigare besökt och maratonloppet verkar intressant på basen av vad vad andra löpare berättat.

Med detta lilla inlägg drar jag alltså igång det nya året och hoppas att det blir ett lyckosamt år för alla!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *