Sundhetsberoende

Den första återhämtningsveckan började kanske inte på bästa möjliga med feber de tre första dagarna. Följaktligen har det även varit rätt lugnt här på bloggen denna vecka. Jag kommer knappast att vara lika aktiv med bloggandet under de närmaste veckorna som jag var under säsongen, men heller inte så inaktiv som denna vecka. Jag har känt mig väldigt trött även nu efter att jag blivit frisk och har inte haft krafter annat än till det absolut nödvändigaste.

PicsArt_1365657159008_20130411081259169
Snart dags att återgå till sundheten.

Jag blev alltså riktigt ordentligt sjuk genast efter målgången i Berlin Marathon. Jag hade känningar i halsen redan dagen innan och på morgonen innan loppet och efter att jag kom i mål slog febern till riktigt ordentligt. Det visade sig vara en riktigt seg sort denna gång då det varade hela 4 dagar. Annars brukar jag ha feber i max 2 dagar. Förklaringen till det var troligen den bristfälliga sömnen mellan söndag och måndag då jag endast sov 4 timmar.

Nu börjar jag dock vara i skick för att njuta av vardagen och min återhämtningsperiod. Det har blivit nästan enbart skräpmat och frossande hittills denna vecka. För att undvika att utveckla en gubbmage tog jag mig en kortare länk igår kväll och imorgon har jag igen planerat in ett löppass. På längre sikt räcker det dock inte till med lite motion ifall jag har denna kosthållning och därför kommer jag att återgå till min sedvanliga, hälsosamma kost nästa vecka.

Även om frossandet och vilan endast pågått i några få dagar så märker man verkligen hur beroende man är av den hälsosamma livsstil som löpningen och bra kosthållning medför. Det är lätt hänt att man glömmer hur pigg och alert denna livsstil gör en när man är mitt uppe i tränings- och tävlingssäsongen. Förut handlade ju allt i min träning endast om att hålla sig pigg och må bra. När man tränar lite mer målmedvetet glömmer man ofta helt bort de fåfänga och hälsomässiga aspekterna av träningen.

När jag nu hållit upp i några dagar med träningen och ätit ohälsosamt märker jag hur mycket trögare det är att komma sig upp på morgonen och hur mycket segare man är rent allmänt under dygnet. Nåja, delvis kan det ju bero på att jag inte helt återhämtat mig från sjukdomsperioden ännu. Men från tidigare motsvarande perioder har jag också märkt av samma fenomen.

Nu skall jag dock ännu njuta av veckoslutet i fulla drag och sedan blir det att återgå till en hälsosammare vardag. På söndag har jag tänkt sammanfatta mitt år i bilder. Idag började jag tänka igenom hur mycket jag faktiskt upplevt i löpningens tecken under året. Det börjar så småningom vara ett år sedan jag startade upp denna blogg. Det är otroligt hur snabbt tiden rusar iväg!

PicsArt_1380907412526
…men ännu så länge syndar jag med glädje. Igår var det spelkväll på O’Malleys. Jag passade på att prova några öl…

PicsArt_1380907540375
…och en väldigt rökig whisky.

PicsArt_1380907948870
I samband med mathandeln idag passade jag på och införskaffade Fifa14. Jag kommer säkert att spela en hel del innan årsskiftet. Tyvärr har jag inte spelat just alls sedan april och mina färdigheter har följaktligen rostat igen rätt ordentligt.

PicsArt_1380908073478
Tog mig en liten whisky genast efter jobbet…

PicsArt_1380908213995
…och denna intressanta honungsöl i samband med middagen ikväll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *