Första tiden som ledig

Nu är jag inne på min andra vecka som ledig och hittills har det varit precis så trevligt som jag hoppades. Att skapa sig nya rutiner har till viss del varit lite utmanande, men eftersom jag alltid har haft rätt bra disciplin har det åtminstone inte varit några problem att ta sig upp på morgnarna. Jag har fortsatt i gamla spår med väckning mellan kl. 5 och 6 på morgonen även på min ledighet och har därefter påbörjat mina göromål.

Enda problemet hittills har varit att jag sovit onödigt lite eftersom jag är så ivrig att påbörja dagen. Till viss del har jag reparerat detta med en tupplur mitt på dagen. Men att få vara ledig och göra det man gillar att göra hela dagarna har gett mig den välbehövliga energi som jag till stora delar saknat under året.

Ett annat av mina problem då det gäller rutinerna är att jag haft svårt att minnas att äta regelbundet. Under den första veckan kom jag mig flera av dagarna iväg så sen på lunch att restaurangerna redan avslutat sina lunchtider.

Andra veckan har jag dock fått bättre ordning på rutinerna och börjat prioritera kost och sömn lite mera.

Det återstår att se hur framtida utmaningar kommer att te sig. Just nu känns allt bra. Men just osäkerheten är ju också det som gör allt så spännande. Det enda som jag med säkerhet vet är att allt jag gör av framtiden kommer att bli så rejält annorlunda än hur mitt vuxna liv hittills varit.

Jag behövde få lite mer spänning i vardagen som kontrast till det som jag haft en längre tid nu, alltså en vardag fylld med jobb och träning. Troligen kommer jag efter en tid att känna mig redo för nya utmaningar även inom jobblivet, men för tillfället har jag det bra såhär.

Med facit i hand var denna ledighet perfekt tajmad på alla sätt och vis. Jag lärde mig mycket av den alterneringsledighet som jag hade för två år sedan, men skulle knappast ha varit redo att hoppa av jobblivet i det skedet. Nu är jag dock redo och har även förmågan att både ta vara på möjligheten och samtidigt njuta av det.

487cbf99-176b-4a02-901d-f65a5b36230b

Då det gäller träningen har denna främst bestått av promenader och styrketräning ända sedan förra tisdag. Efter tre vilodagar förra veckan testade jag löpning på lördag och söndag, men det kändes inte alls bra. Därför bestämde jag mig för att vila benen med promenader och eventuellt cykling ända tills smärtan på insidan av benen helt är borta. Jag har ju inte bråttom någonstans, utan vill till fullo kunna njuta av min löpning när jag snörar på mig mina löpskor igen.

Det är klart att jag saknar den “rena” och fräscha känslan som man har i kroppen efter ett löppass, men man kan även njuta av promenader om det är ett av de få alternativen. Även styrketräningen kan man sköta ordentligare och med mer fokus nu när det finns mer tid.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *