En vecka med mycket jobb och slarvig träning

långpass löpning malta

Denna vecka var det endast 4 jobbdagar, men det var inte den enda orsaken till att det blev väldigt brådskande med allt. Jag hade även många uppdrag som skulle färdigställas vid sidan om mitt “huvudsakliga” jobb.

Det gjorde att träningen blev lidande. Istället för att bege mig iväg på morgonpass innan jobbet blev det skrivande 3 dagar av 4 från kl. 6 på morgonen. När man börjar så tidigt och dessutom jobbar 8 timmar efter det säger det sig självt att tränandet inte blir optimalt.

Nåja, inget att sura över. Jag gillar det jag jobbar med och lär mig mycket hela tiden. Dessutom har jag inget speciellt jag tränar för just nu. Det mesta handlar om att hålla sig fräsch och frisk.

Jag körde iallafall någon typ av träning varje dag och på lördagen blev det också ett långpass på 37 km. Fördelen med att jag tog det så lugnt löpmässigt inne i veckan var att jag var desto piggare på långpasset istället.

träning på malta

En annan sak som inverkar positivt på löpningen just nu är att temperaturen hållit sig på 29-30 grader hela veckan. Efter flera månader där temperaturen hållit sig en bra bit över 30 känns det betydligt enklare att springa nu.

Man har minsann blivit temperaturtålig med vädret här.

dricka under långpass

Det är ändå bra att ladda energi i något skede av långpassen om de blir så långa som igår. Man tappar trots allt mycket vätska i dessa temperaturer och känslan är en helt annan efteråt om man tankat under löppasset.

Jag skall göra ett försök att bli mer systematisk i min träning från nästa vecka och även börja redogöra för min träning här på bloggen. Det förutsätter dock att det blir lite lugnare på jobbfronten.

styrketräning på malta

Det positiva med nästa vecka är ändå att jag är ledig 4 dagar av 7, vilket gör att jag själv kan ställa dagarna som jag vill största delen av veckan. På tisdag är det röd dag här och på onsdag plockade jag ut en semesterdag.

Tänk att vi redan är inne i september! Här märker man det inte så mycket annat än på att det är mörkt betydligt längre på morgontimmarna… morgonmänniska som jag är.

I övrigt har vi det riktigt varmt ännu och är det som ifjol kan vi förvänta oss samma temperaturer ännu 2-3 månader ännu. Vi får hoppas på det!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *