Fördelar och nackdelar med catering

catering

Att anordna en festlig tillställning tillhör något som är det roligaste som finns. Dock kan det vara en aning betungande att rodda allting själv. Det finns dock naturliga krafter som alltid kan bistå dig i det arbetet. En sådan kraft är en cateringfirma. På många olika sätt kan anlitande av catering underlätta för dig. I denna artikel berättar vi om några av de fördelar som finns med catering men även nämner en viss nackdel.

Ta det lugnt

En av de absolut största fördelarna med anlitande av en cateringfirma är att du kan ta det lite lugnare. Du slipper exempelvis att laga all mat. Du kan ju dessutom anlita en catering som har fat, bestick, tallrikar, glas och annat i själva konceptet, se mer här. Du behöver då dessutom inte tänka på varken mat eller dukning. Om de dessutom sköter diskning så kan du verkligen vara lugn.

Mängder med olika varianter av mat

En av de stora fördelarna med catering är mängden varianter det finns gällande matutbudet. Oavsett om det handlar om mingelmat, plockmat eller trerätters middagar så finns det ett generöst utbud av varianter att välja på. Egentligen är väl kanske huvudbryet att det finns väldigt mycket att välja på och du måste begränsa dig.

Delat ansvar

Naturligtvis är det du som är huvudansvarig för den tillställning du vill arrangera. En stor fördel med en cateringfirma är dock att du kan dela på ansvaret med ansvarige på cateringfirman. De vill nämligen också att det ska bli en fantastisk tillställning, precis lika mycket som du.

Finns det nackdelar?

Ja, det är en svår fråga. Det enda som kan vara en nackdel är att din budget är begränsad och du tvingas till att ta svåra beslut gällande val av mat och nivå på cateringfirmans åtagande. Skulle du göra allting själv med matlagning och tillhandahållande av all dukning så skulle detta kostnadsmässigt också sticka iväg.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *