Favoritdagen torsdag och lite om rutiner

Här sitter jag och smuttar på ett glas av mitt favoritvin en torsdagskväll. Oavsett om jag jobbar eller inte har torsdagen alltid varit något av en favoritdag för mig. Det är då jag är som effektivast oavsett vad jag än gör och kan med förnöjsamhet dra mig tillbaka för lite njutning kvällstid.

På fredagen vill jag sedan vara igång väldigt tidigt för att kunna avsluta dagens “måsten” så tidigt som möjligt. Helst skall allt vara gjort i god tid innan klockan fyra så att man under resten av veckans timmar kan fokusera helt och hållet på de njutningar livet har att bjuda på. Det behöver inte vara något märkvärdigt. Ett glas gott vin tillsammans med bra musik räcker gott och väl för att jag skall se en kväll som lyckad.

Bild från förra lördagen som ägnades åt film, lugn musik och vin. Lugn musik är min absoluta favorit och jag skäms inte för att säga det. 🙂 Bäst tycker jag om gamla klassiker som t.ex. Berlin ovan och framförallt Purple Rain med Prince. Synd att man inte hann uppleva honom live innan han dog. Nedan är Purple Rain med spansk dubbning. Prince var affärsman och gillade inte gratis delning av hans låtar.

Men det finns naturligtvis även många pärlor bland nyare artister, som t.ex. Justin Timberlake. Jag lyssnar inte speciellt mycket på finsk musik, men kom av någon anledning över denna fina låt för några veckor sedan.

Tvära kast här, men människors rutiner är något som jag är verkligt intresserad av att läsa om. Det är något fascinerande över hur människor fungerar så olika beroende på vilken tid på dygnet de jobbar och försöker prestera något kreativt.

För min del kan min dag delas in i två olika skeden. Jag gillar att stiga upp så tidigt som det bara är möjligt, för att sedan ta en “powernap” mitt på dagen, träna och sedan eventuellt försöka göra något vettigt senare på kvällen. På eftermiddagen är jag oftast oduglig, det gällde så länge jag jobbade och det gäller även som ledig. Träning är egentligen det enda riktigt vettiga som jag kan göra under eftermiddagarna.

Ofta har jag löst det så att jag gör allt som kräver tankearbete under förmiddagarna för att sedan fokusera på telefonsamtal och mail på eftermiddagarna.

Tidiga morgonrutiner ja. Ibland går det till överdrift. Som förra fredagen då jag vaknade helt pigg halv 4 på morgonen/natten. Frågan är, använder man dag- eller nattkräm efter duschen när man vaknar så tidigt? 🙂

Som tur är det endast periodvis jag har problemet med att jag vaknar såhär tidigt. Det betalar sig nämligen alltid på ett eller annat sätt senare under dagen. Visst får man mycket gjort under morgontimmarna, men man får ju sällan sina 7 timmar av sömn när man vaknar så tidigt. Det gör att man är oerhört seg på eftermiddagen och kvällen.

Just denna dag valde jag att infinna mig kl. 5.20 vid gymmet. Jag var faktiskt inte ens först på gymmet! En ung dam hade hunnit dit innan mig. Ibland kan det vara skönt att konstatera att det finns andra med väldigt tidiga morgonrutiner.

Annars har det varit några riktigt härliga dagar här i Vasa, med några sköna hundpromenader i solsken.

Det är även skönt att konstatera att jag idag gjorde min fjärde dag i rad med bra löpkänsla. Det är säkert rekord för denna säsong. Efter ett bra pass ena dagen har det i regel känts trögare dagen efter under detta år. Det är bara att hoppas att höstformen sitter i över en längre tid så att löpsuget kan överföras även till en längtan efter att tävla så småningom.

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Sara

  Jag är också en morgonmänniska som försöker göra så mycket som möjligt innan klockan 12 på dagen.. Har också märkt att jag behöver rutiner, började yoga och regelbundna löpturer har varit räddningen för att jag överhuvudtaget ska klara av att skriva min gradu som jag nu håller på med. Roligt att komma in och läsa dina inlägg 🙂

  1. says: Benny

   Tack så mycket! 🙂 Jo, för min del är det nog också på förmiddagarna som det gäller att få det mesta gjort. Har testat det mesta, men får aldrig igång fokuset och tankeverksamheten på samma sätt under andra tidpunkter på dygnet.
   Yoga borde jag också definitivt börja med. Jag har testat några gånger och det har varit bra både för löpningen och allmäntillståndet. Annars har det varit mest så kallad “djupstretching” jag sysslat med. Även där handlar mycket om att använda sig av rätt andningsteknik. Måste se till att komma igång igen!
   Lycka till med gradun!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *