Ett intressant maratonlopp i Indien

I januari kom vi hem från en fantastisk tvåveckorssemester i Indien. Ni kan se några bilder här. Även om landet hade jättemycket att bjuda på så var det framförallt Mumbai Marathon som var resans speciella händelse. Syrran vann kvinnornas amatörklass, medan jag själv tyvärr fick gå sista 10km i mål pga. smärta i benet.

Även om tiden inte var så lysande var det ett maraton som verkligen gav mersmak på Indien. En resa som denna gör att man håller utkik efter andra lopp i detta fascinerande land, även om det i dagsläget känns lite avlägset med tanke på dagsformen. Resor är det bästa jag vet och jag längtar verkligen till nästa löparäventyr.

Har någon sprungit Ladakh Marathon?

Det var varmt och tufft att springa i Mumbai men Ladakh verkar betydligt tuffare. Enligt deras hemsida är det ”en av de tuffaste maratontävlingarna” och för den som söker det tuffaste motstånden finns Khardungla Challenge på över 5300meters höjd. Ett ultramarathon på hela 72km.

Men det är unikt på fler punkter. Exempelvis kräver arrangörerna att man kommer till orten minst en vecka innan tävlingen går av stapeln. Detta för att kroppen ska acklimatisera sig till klimatet, värmen och höjden.

Ladakh Marathon genomförs 11:september så än så länge finns möjlighet att registrera sig för tävlingen. Anmälningen stänger sista augusti. Det finns fyra olika tävlingar att välja på. 7km for fun, halvmaran, maraton och Khardungla Challenge.

Anmälningsavgiften är 20-120 USD så det är knappast lika dyrt som tufft. Vi bodde inte på några av de förmånligare hotellen under vår vistelse i Mumbai och Goa, men i allmänhet är både boende och mat billigt i Indien. Det finns gott om hotell så man behöver inte heller vara ute i speciellt god tid. När det kommer till flygbiljetter så är det däremot smart att vara ute i god tid. Något stort utbud av sista minuten resor till Indien är det sällan tal om. I alla fall inte i den utsträckningen att man kan lita på att få tag på en resa till rätt del av landet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *