En vecka med magtrubbel

Denna vecka har varit speciell på många sätt och vis. Det är inte ofta som jag har så sjuk mage så att detta skulle påverka träningen. Det handlar väl om en vecka varannan månad då jag har problem med magen. Då det drabbar mig vet jag tyvärr sällan vad det beror på eftersom jag inte kan se några mönster på hur jag lever eller äter och hur detta skulle påverka min mage. Denna vecka har jag levt hälsosammare än på länge och nästan helt undvikit sådant som eventuellt kunde göra magen orolig. Trots detta har jag som sagt haft ordentliga magkramper efter de tuffare passen.

Det kan ju tänkas att det är tuffheten på passen som påverkat. Tisdagens pass på 2×6 km var riktigt tufft. Jag klarade den första intervallen på 6 km på en tid rätt nära min måltid på 3:52 min./km. Min tid landade på 23:35 vilket blir en snittfart på 3:55 min./km över hela sträckan. Efter den första intervallen började dock mina magproblem och efter en snabbtömning kändes det riktigt tufft att komma igång igen till den andra intervallen. Jag gjorde i alla fall mitt bästa och kom ner till en snittid på 4:04 min./km över hela andra intervallen. Inte speciellt nära den tid jag skulle ha, men bra genomkörare i alla fall.

Efter detta intervallpass var jag rejält slutkörd och hade sådana magkramper att det var helt omöjligt att få något vettigt gjort mer på kvällen. Igår tog jag nya tag med ett styrkepass i Wasa Sports Club på drygt en timme och efter det ett återhämtande distanspass på 15 km.

Idag var det igen ett kvalitetspass på schemat. Enligt mitt program skulle jag köra 10 km på 39 minuter. För ovanlighetens skull gjorde jag dock lite förändringar i min träning idag och körde istället backintervaller. Det känns som att jag behöver lite mer driv i steget och backintervaller är det absolut bästa sättet att åstadkomma detta på.

Efter en uppvärmning på 4,5 km körde jag igång med mina backintervaller. Det blev totalt 8 km backlöpning bestående av 6×400 meter i flack backe och 7×240 meter i brant backe. Rejält kämpigt var det idag. Speciellt eftersom jag även idag hade lite bekymmer med magen.

Nu skall jag skynda mig i säng så att jag hinner med några timmar med sömn innan det är dags för morgonpass imorgon.

PicsArt_1394739227485

En typisk middag denna vecka. Smoothie, ägg, spenat, gröna och vita bönor. I denna middag finns allt det man behöver i form av proteiner, aminosyror och vitaminer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *