Två pass vattenlöpning och företagsbesök

Idag blev det två stycken vattenlöpningspass i träningsväg. Ett pass på 35 minuter eller 700 meter på morgonen, samt lite över 30 minuter och 600 meter på kvällen. Innan kvällens vattenlöpning blev det styrketräning på ca. en timme i simhallens gym.

PicsArt_1361992092575
Roligt när det är ljust redan då man är klar med morgonträningen

I övrigt har jag idag varit ute på företagsbesök nästan hela dagen. Det var verkligen skönt att köra runt i det vackra vädret, men med tanke på träningen är det inte idealiskt att sitta och spänna sig hela dagen i en bil. Man har en tendens att både bli styv samt väldigt trött när man kör.

Nu är jag helt slut och skall därför försöka gå tidigt och lägga mig idag för att orka både med en lång dag i jobbet samt ett tungt backpass på kvällen.

I övrigt har jag nyss återgått till det gamla kommentatorsystemet eftersom jag inte var riktigt nöjd med hur Disqus kommentatorsystem fungerade. Nämnda system har fått mycket beröm och har även många bra funktioner, dess största brister är dock att det inte går att inkludera några länkar inne i systemet vilket gör att det inte direkt uppmuntrar till interaktion. Det finns sätt att få med länkar i Disqus men då skall man betala en avgift för det. Inte särskilt smart av dem om de siktar på att utöka användarskaran även mot privata bloggare, eftersom jag inte tror att det finns speciellt många som är redo att betala för en sådan grundläggande sak.

Det finns dock saker som är värda att betala för. Ett är ett högklassigt tema med bra support och många olika funktioner. Det andra är ett bra webbhotell med närvarande support samt lättöversiktlig kontrollpanel. När det kommer till olika plugins ,eller på svenska “tillägg”, är vi WordPressbloggare dock vana vid att allt är gratis så där biter man sig lätt i röven ifall det inom ramen för ett plugin finns funktioner som kostar.

PicsArt_1361991822382
Vackert väder på företagsbesöken.
PicsArt_1361991947146

Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Benny

   Hej!

   Det är verkligen okej på alla sätt och vis, tack för de fina orden! 🙂 Jag har även lagt till din blogg på min länklista.

   Jo, vattenlöpning kör jag just nu varannan dag mellan kvalitetspassen för att spara på mina ben eftersom jag nyss varit skadad. Dessutom sänker det effektivt kroppstemperaturen vilket ytterligare försnabbar återhämtningen efter tuffa kvalitetspass. Även om jag gradvis kommer att minska på antalet pass med vattenlöpning den närmaste tiden, så skulle det vara smart att åtminstone en gång i veckan försöka få in alternativ träning på schemat. När det blir riktigt många kilometer i veckan finns det en stor risk för skador ifall man bara springer.

   1. Som av en händelse genomförde jag faktiskt på två alternativa pass igår. Simmade och deltog sen i någon slags karajumppa. Kändes faktiskt bra efteråt. Skall i fortsättningen försöka få in någonting alternativt i min träning. Tajt blir det för jag har bara en vilodag i veckan. 🙂

    1. says: Benny

     Jo, jag tror nog att det kan vara bra att planera in alternativa pass som en del av den veckovisa träningen. Oftast gör man felet att påbörja den alternativa träningen först när skadan är framme.

     Problemet med de alternativa passen som jag upplever det är att de tar så otroligt länge att genomföra. Att bege sig ut på ett löppass tar inte speciellt lång tid av kvällens övriga aktiviteter, medan det i regel går minst 3 timmar innan man har färdigt genomfört ett alternativt pass med packande, transport och allt övrigt som tar tid när man inte bara behöver stiga ut genom dörren och bege sig ut.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *