En sammanfattning av månaden

Vi har just bytt månad och det är därför dags att sammanfatta månadens träning. Som jag tidigare nämnt är det först från och med förra veckan som jag kommit igång på allvar med träningen på grund av mitt löparknä. När jag summerar månaden kan jag dock konstatera att det blev en helt ok träningsmängd med tanke på årstiden.

Totalt fick jag ihop 25 träningspass och en kilometermängd på totalt 309 km. Om jag skall anmärka på något så är det på antalet styrkepass som lämnade vid endast 9 stycken, vilket är alltför lite med tanke på att uppbyggnadsperioden i mångt och mycket handlar om att bygga upp en stark kropp inför den nya säsongen. Skärpning krävs alltså på den punkten.

I övrigt kan jag konstatera att kroppen nu börjat fungera igen och att jag sakteliga har kunnat börja med träningspass i tröskelfart och under igen. Att jag kunnat dra några tusingar i och strax under 3:20-fart rätt avslappnat tyder på att jag utvecklats en del trots den långa vilan nu på hösten.

Inom den närmaste månaden finns det i planerna att redan börja närma sig 100 km i veckan, vilket inte borde bli några problem förutsatt att inte knät eller övriga delar av kroppen börjar krångla igen. Jag måste bara se till att försöka hålla tillbaka på farten eftersom detta är en av de största orsakerna till skador. Kroppen måste helt enkelt vara tillräckligt stark innan man börjar utmana den för mycket, vilket inte är helt enkelt att minnas i all iver över att vara tillbaka till löpningen på allvar igen…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *