En mer avslappnad livsstil

Beefbar malta

En av de fördelar jag nämnt med Malta tidigare är en mer avslappnad livsstil. Vädret i kombination med närheten till stränder och fina poolrestauranger gör att du när som helst kan planera in en dag för att njuta av solen. Eftersom det alltid är soligt och varmt behöver man inte ens kolla på några väderprognoser.

Jag jobbar hårdare än jag någonsin gjorde i Finland just nu, men det finns ändå möjlighet att njuta mer av tillvaron då varje veckoslut känns som en minisemester. Det var också en av orsakerna till att jag i tiderna började drömma om att flytta till en varmare plats. Jag nöjde mig inte med att få njuta av varmt väder ett par veckor i året och dessutom betala tusentals euro för nöjet. Varför inte istället bo året om på en varm ort, så att du har möjlighet att leva det livet hela tiden?

Beefbar på Malta

Att vänta på det livet till en pensionsålder som man aldrig vet om kommer kändes heller aldrig aktuellt. Nu har jag äntligen det liv jag drömt om och det känns riktigt bra.

Beefbar Malta

På måndagen tog vi en semesterdag för att njuta av den fina restaurangen Beefbar i Bugibba. Det kan verkligen rekommenderas om ni har ärende till Malta. Här är servicen på toppnivå och det är även riktigt fina vyer samt bekväma solstolar. Det är också bra att platsen inte är tillgänglig för barn under 12 år, vilket gör att man inte behöver höra på barnskrik om man inte känner för det.

Vi valde en måndag och det är också en bra dag för att undvika trängsel. På veckosluten är nämligen stället i regel fullpackat med människor.

Med det väder vi har just nu behövs det lite andningsrum emellanåt. Vi har haft närmare 40 grader i drygt en vecka nu och det tar en del på krafterna när jag jobbar hemifrån. Vi har AC i lägenheten, men under dagarna försöker jag främst använda fläkt. Efter en hel dag med jobb brukar jag i regel känna mig lite mörbultad.

Knepet för att lära kroppen att tåla värme är mycket tid i havet och träning. Vi är ofta ute på en simtur tidigt på morgonen. Löpning i hetta är också ett riktigt bra sätt att lära kroppen att tåla värme. Jag har dock fortsättningsvis problem med ena ljumsken och det begränsar tyvärr löpträningen för tillfället. På måndag blir det besök hos naprapaten för att justera kroppen lite.

Jag hoppas att vara i full fart med löpningen igen eftersom det känns som att något saknas när man inte kan springa helt obehindrat. Det är ju en helt underbar känsla att springa runt lättklädd här på Malta.

I övrigt går allt sakta men säkert framåt. Det är alltid mer att fixa än man tror när man flyttar till ett nytt ställe. Inom en eller ett par veckor borde dock allt vara på plats och alla rum samt terrasser iordningsställda som vi vill ha dem.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *