Nike samarbetar med Strava för att förbättra de digitala upplevelsen för idrottare

Nike och Strava samarbete 2023

Nike har tillkännagivit ett strategiskt partnerskap med Strava, den populära plattformen för konditionsmätning, i syfte att förbättra den digitala upplevelsen för idrottare. Samarbetet mellan de två företagen inleds i juni och kommer att ge Nike-medlemmar i apparna Nike Run Club och Nike Training Club en mängd nya funktioner och möjligheter till samhällsengagemang.

Som världens största idrottsmärke för löpare är Nike i den absoluta täten för nya innovationer. Det gäller inte endast bland löparprodukter som löparskor och löparkläder, utan de utvecklar även ständigt sina tjänster för löpare. Här märks inte minst apparna Nike Run Club och Nike Training Club som ständigt utvecklas med nya funktioner.

Nu kommer ytterligare en ny uppdatering när Strava integreras i båda apparna. Om du inte redan är medlem i Nike kan jag rekommendera detta för att få tillgång till en mängd olika tjänster på sajten, som möjlighet till att designa dina egna löparskor och tillgång till produktnyheter genast när de släpps.

Nike medlemmar får tillgång till Strava

Nike medlemmar får tillgång till Strava

Genom att gå samman med Strava vill Nike utöka sin räckvidd inom idrottsrörelsen och erbjuda ett mer omfattande utbud av tjänster. Nike-medlemmar kommer nu att kunna spåra och dela sina aktiviteter sömlöst på alla plattformar, vilket främjar inspiration och kamratskap bland användarna.

Denna integrering av data kommer att göra det möjligt för Nike att ta fram specialiserat innehåll från sina kända tränare och idrottare, vilket kommer att göras tillgängligt genom en dedikerad Nike-märkt klubb på Strava.

En av de viktigaste fördelarna med detta partnerskap är den sömlösa kopplingen mellan Nike och Stravas stora globala gemenskap. Nike-medlemmar kommer att få tillgång till de mer än 750 000 klubbarna på Strava-plattformen, vilket gör att de kan träffa likasinnade personer och hitta ytterligare stöd och motivation för sin träning.

Detta samarbete är i linje med Nikes åtagande att skapa meningsfulla relationer inom sportmarknaden och dess mål att tjäna och inspirera idrottare över hela världen.

Strava tillgänglig i Nike Run Club och Nike Training Club apparna

Strava tillgänglig i Nike Run Club och Nike Training Club apparna

Genom att samarbeta med Strava vill Nike utvidga sina fitness-tjänster till en bredare publik och göra det möjligt för individer att koppla sina data från apparna Nike Run Club och Nike Training Club till Strava-plattformen. Denna integration kommer inte bara att underlätta delning av träningspass utan också ge användarna en mer omfattande översikt över deras träningsframsteg.

Under de kommande månaderna planerar Nike att införa utmaningar på Strava för att ytterligare öka känslan av gemenskap och engagemang bland idrottare. Dessa utmaningar kommer att ge deltagarna ett gemensamt mål, så att de kan följa sina framsteg och tjäna belöningar i samarbete med varumärket Nike.

Nikes NRC- och NTC-appar har kontinuerligt utvecklats för att erbjuda innovativa och engagerande program för sina medlemmar. Funktioner som NRC:s audioguidade löparserier och NTC:s Strength and Conditioning for Runners och Nike (Move) Like a Mother-serier har bidragit till att locka fler personer till idrottsvärlden.

Genom att utnyttja Stravas omfattande kapacitet och nätverk vill Nike stärka sin digitala uppkoppling, coachning, inspiration och samhällsbyggande och i slutändan göra idrott till en daglig vana för idrottare över hela världen.

Partnerskapet mellan Nike och Strava markerar en viktig milstolpe i Nikes digitala omvandling och visar varumärkets engagemang för att utnyttja teknik och strategiska samarbeten för att stärka idrottare och förbättra deras totala träningsupplevelse.

Fördelarna med att använda träningsappen Nike Run Club

fördelar med att använda appen Nike Running Club

Nike Run Club (NRC) är en träningsapp utformad av Nike främst för löpare. Appen erbjuder en plattform för att spåra, coacha och motivera löpare på alla nivåer. Här är några av de viktigaste funktionerna och fördelarna med att vara medlem i Nike Run Club:

  • Spårning: Appen kan spåra din löpning och ge dig detaljerad statistik, inklusive distans, tempo, tid, puls och mycket mer. Den har även GPS-spårning för att kartlägga dina löppass.
  • Guidade löpningar: NRC erbjuder guidade löpningar med Nike-tränare, elitidrottare och specialgäster. Dessa guidade löprundor ger dig coachning, motivation och ibland underhållning för att göra dina löprundor roligare och effektivare.
  • Träningsplaner: Beroende på dina löpmål – oavsett om det är att börja springa, att springa en viss sträcka eller att förbereda dig för ett lopp – erbjuder NRC anpassade träningsplaner. Dessa planer anpassas till dina framsteg och ditt schema.
  • Utmaningar: Appen har olika utmaningar som du kan delta i för att hålla dig motiverad. Genom att fullfölja löpningar och utmaningar får du också prestationsmärken.
  • Gemenskap: NRC har en stark gemenskap av löpare. Du kan dela dina löpningar och prestationer med andra, delta i gemenskapsutmaningar och hitta stöd från andra löpare.
  • Integration med andra appar: Nike Run Club kan integreras med andra appar som Apple Health, Google Fit med flera, så att du kan kombinera data från flera källor för att få en mer omfattande bild av din hälsa och kondition.
  • Personlig coachning: Vissa versioner av appen erbjuder personlig coachning, där träningsplanerna justeras utifrån dina prestationer och framsteg.
  • Gratis att använda: En av de bästa sakerna med Nike Run Club är att den är gratis att använda. Du får tillgång till alla funktioner och fördelar som jag har listat ovan utan kostnad.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *