Backintervaller 8×400 meter

Ibland är det inte bara av godo att vara hemma hela dagarna som nu då jag har semester. Idag hade jag väckning kl. 5.30 och åt visserligen min frukost som vanligt genast efteråt. Men efter detta hade jag så mycket roligt på schemat att jag helt glömde att äta. Det blev ingen mat alls innan kl. 13.30 på eftermiddagen, vilket naturligtvis är helt galet om man skall träna hårt.

På eftermiddagen tog jag mig i kragen och begav mig iväg till staden på en vietnamesisk restaurang och efter detta vidare till diverse matbutiker för att fylla på matlagret hemma. Imorgon skall jag nämligen inte glömma att äta!

På kvällen blev det ett kvalitetspass i form av backintervaller. Jag började träningspasset med en uppvärmning på 4,5 km innan jag påbörjade mina backintervaller. Idag liksom under backintervallerna förra veckan kändes det rätt trögt att springa uppför den långa och flacka backen. Till skillnad från förra veckan tror jag dock att det var veckoslutets tuffa program med 73 km på 3 dagar, varav 2 kvalitetspass, som ännu satt i benen.

Jag kämpade ändå så gott jag kunde och höll mig ungefär vid min önskade maratonfart på 3:54 min./km under samtliga av de 8 intervallerna på 400 meter. Totalt fick jag ihop 6 km backlöpning på kvällens kvalitetsdel. Efter detta avslutade löppasset med en 6,5 km lång nedjoggning. Totalt blev det alltså 17 km löpning ikväll.

varvtider backlöpning 7.1.2014
Varvtiderna på dagens träningspass. Jag glömde uppenbarligen att trycka igång den första backintervallen, så den går in under nr. 1 i tabellen tillsammans med uppvärmningen. Sedan fortsätter det med varannan uppför och mellanjoggningen nedför. Gps:en på pulsklockan kom igång först en halv kilometer in på min uppvärmning, så därför blir antalet kilometer mindre än de verkliga.

backintervaller 7.1.2014 effekt
Efter att jag under 2 backpass kommit upp till över 200 i puls tror jag snart att det är dags att höja på min maxpuls på pulsklockan. Idag var jag nämligen upp i över 200 i puls i slutdelen av samtliga backintervaller. I dagsläget har jag som nämnt ställt in en maxpuls på 220 minus åldern. Och nej, jag är inte 20 år. 🙂

PicsArt_1389119744483
Jag hittade några av mina favoritstänger på min lunchpaus idag. Perfekt mellanmål tills imorgon.

PicsArt_1389119628347
Jag passade även på att införskaffa ett riktigt manligt te med massor av chili i. Te får gärna vara lite bitskt enligt mig.

PicsArt_1389119914585
Återhämtningsdryck genast efter träningspasset. Dessa får jag dock vara lite försiktig med eftersom jag ogärna drar på mig mer muskler. Efter riktigt tuffa pass är det ändå bra att få reparerat en del av alla demolerade vävnader.

PicsArt_1389119848994
Det sköljde jag ner med lite grön “superdricka”. Det smakar inte så vidrigt som det ser ut, men det är ändå inget som man dricker för smakens skull.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Jag borde också börja dricka dessa “dunderdrycker” mer regelbundet. Inte minst för järnvärdena, eftersom jag misstänker att de var för låga större delen av fjolåret. Men nytt år med nya möjligheter! 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *