ASICS nya sko GLIDERIDE ger löpare tillgång till energibesparande teknologi

Tidigare i år lanserade Asics en intressant ny skomodell i form av METARIDE för alla anhängare av längre distanser. Nu kommer en till nyhet från det japanska företaget när GLIDERIDE presenteras.

GLIDERIDE innehåller en anpassning av den GUIDESOLE-teknologi som först användes i METARIDE. GUIDESOLE-teknologin utgår från människans fysiologi med en ergonomisk, precisionsformad svängd sula som minskar energiförlusten vid löpning.

Genom att minimera underbenets rörelser under steget ger sulan känslan av att flyta på utan större ansträngning, något som gör det lättare för löpare att hålla igång längre.

Den nya skon kom till genom ambitionen att göra GUIDESOLE-teknologin mer tillgänglig. GLIDERIDE togs fram av ett team vetenskapliga experter och designer på ASICS Institute of Sport Science, som skyndade på utvecklingen så att den nya teknologin skulle kunna föras ut till fler löpare så snart som möjligt.

Resultatet blev nya GLIDERIDE där man tagit GUIDESOLE-teknologin ännu ett steg framåt. Skon ger inte bara maximal energibesparing utan är också lättare, har mindre extrem kurvatur och ger 7 procent** mer dämpning än konceptskon, vilket självklart höjer komforten.

Vetenskapliga tester har visat att GLIDERIDE:

  • minskar den totala energiförlusten i fotleden, där man vid löpning förbrukar mest energi
  • ger ännu bättre dämpning för ökad komfort
  • håller lägre vikt utan att ge avkall på stabiliteten, för att kunna både skydda och ge hög prestation.

För att visa hur viktig energibesparingen verkligen är för löpare valde ASICS att testa sin teori i ett unikt lopp på Bonneville Salt Flats i Utah, USA den 7 september 2019.

Loppet utformades av ett expertteam med idrottsforskare, elitcoacher, tekniker och dataanalytiker från Runkeeper som tog hjälp av 30 löpare på olika nivåer och från olika delar av världen för att testa den senaste teorin och teknologin inom högpresterande löparskor. Under The Eternal Run fick deltagarna uppleva hur energibesparande teknologi kan hjälpa dem att prestera bättre i den ultimata kampen – den mot sig själva.

Den senaste innovationen utgör en milstolpe på vägen mot att göra den energibesparande teknologin tillgänglig för alla löpare. Under våren 2020 lanseras nästa sko inom kategorin i form av EVORIDE.

GLIDERIDE i herr- och dammodell börjar säljas den 27 september 2019 i ASICS butiker och nätbutiker samt hos löpspecialister världen över. Mer information finns på www.ASICS.com.

TEKNOLOGIÖVERSIKT

GLIDERIDE innehåller följande patentskyddade teknologier:

1. GUIDESOLE-TEKNOLOGI, där mellansulan är konstruerad med en kurvatur som motverkar trötthet och gör att du som löpare orkar längre. Det låga häl-till-tå-droppet på 5 mm ger stöd åt den unika, rullande rörelsen och en känsla av att röra sig framåt utan större ansträngning.

2. Mellansulan i FLYTEFOAM-teknologi är slitstark med en kombination av dämpning och låg vikt samt en undersida i FLYTEFOAM PROPEL för suverän svikt i steget.

3. GEL-teknologi i hälen dämpar och tar upp stöten då foten träffar marken.

4.Yttersulan i AHAR PLUS har slitstarkt gummi för att skon ska hålla länge.

5. Särskilt utformad ovandel i MESH ventilerar och ger hög komfort, med förstärkningar som ger bättre stöd åt foten.

GLIDERIDE i herr- och dammodell börjar säljas den 27 september 2019 i ASICS butiker och nätbutiker samt hos löpspecialister världen över. Mer information finns på www.ASICS.com.

*GLIDERIDE ger en vetenskapligt bevisad minskning av energiförlusten i fotleden. Under studien, som utfördes av Progressive Sports Ltd vid brittiska Loughborough University under juli 2019, jämfördes skon med ledande modeller i kategorin högpresterande löparskor.

**GLIDERIDE ger en vetenskapligt bevisad förbättring av dämpningen med 7 procent. Under studien, som utfördes av ASICS Institute of Sport Science under juli 2019, jämfördes skon med ledande modeller i kategorin högpresterande löparskor.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *