Andra aktiviteter är också träning

Som jag nämnde i gårdagens träning har jag nu börjat komma igång med träningen på allvar igen med mer normala mängder löpning. Det som man dock ofta glömmer gällande träningen är den livsstil som man har vid sidan om den riktiga träningen.

Den totalbelastning som man har vid sidan om löpningen påverkar nämligen mer än man tror på hur man utvecklas och hur mottaglig man är för träningen. Framförallt påverkar det på välmåendet.

Tidigare har jag nämnt hur viktig sömnen, kosten och stretchingen är för löpningen, men något som man i många sammanhang glömmer bort är hur övrig vardagsmotion även kan ha en positiv inverkan på välmåendet – och även på löpningen.

Mitt stora problem har ofta varit att jag suttit för långa perioder framför datorn under dagarna. Det gör både nedre ryggen och höftböjarna stela och kan påverka löpningen negativt.

Därför kan det vara bra att försöka få in kortare promenader under dagen, både för att hålla igång blodcirkulationen och för att få lite fräschhet i tankarna.

Som tur har vi en hund i hushållet som behöver sin egen motion 3-4 gånger per dag. Det gör att det automatiskt blir några extra rundor av vardagsmotion per dag. 

Då det gäller träning finns det ytterligare en sak som är värd att nämnas såhär vintertid. Även om jag är intresserad av kläder och mode i övrigt har jag aldrig varit speciellt noga med vad jag har för kläder då jag tränar. Ofta har det blivit att jag kört med lager på lager av träningsjackor, vilket har gjort att det i regel blir alltför varmt när man springer vintertid.

Nu har jag dock börjat satsa mer på ändamålsenlig träningsklädsel, med ett tillräckligt varmt ytterplagg som andas och då känns det faktiskt mycket trevligare att bege sig ut på sina löprundor. I det avseendet är faktiskt löpning en materialsport, trots att man i många sammanhang försöker påstå motsatsen.

Men vid löpning håller man sig ändå varm medan man springer. Vid annan vardagsmotion som t.ex. vandring med hunden är det ännu viktigare med ändamålsenliga och varma plagg till vintern. Här har jag om möjligt varit ännu slarvigare under årens lopp. Det är ytterst sällan jag satsat pengar på riktiga kvalitetsplagg till vardagsmotion.

Nu har det äntligen blivit ändring på detta med dessa mjuka, lätta och varma plagg från Ridestore som syns på bilderna. Detta är slalomkläder och jag är ju ingen slalomåkare, men för vardagsmotion finns det ingen bättre och smidigare klädsel att kasta på sig för sina dagliga motionsrundor med hunden vintertid.

Trots att jag i de flesta avseenden inte är någon materialist kan jag definitivt rekommendera att man satsar på kläder av bra material till vintern. Det ger definitivt en komfort som ger en extra dimension både till träningen och till vardagsmotionen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *