Nu har Nike lanserat populära Pegasus i Gore-Tex

Nike Pegasus 41 Gore-Tex

Som jag nämnt åtskilliga gånger här på sajten, är Nike Pegasus världens mest populära modell av löparsko. Det visar åtskilliga källor där man kan mäta sökvolymen på Google*. Därför är det alltid en stor uppmärksamhet när större uppdateringar sker på skomodellen. En av dessa är att Nike nyligen meddelande att Pegasus nu finns i det vattentäta Gore-Tex materialet.

Vattentäta löparskor i Gore-Tex är bland det hetaste i löparkretsar såhär års. När regn och snö gör underlaget vått behövs det material som håller fötterna torra. Att ämnet är hett visar det stora antal av löparskor med Gore-Tex som lanseras just nu bland alla märken.

Personligen vill jag även slå ett slag för speciellt uformade löparskor för vinterföre, med löparskor med isdubbar, eftersom detta ger en mer avslappnad löpning. Men om underlaget är snö- och isfritt skall du definitivt satsa på t.ex. löparskor med Gore-Tex.

Nya Nike Pegasus 41 GTX löparskor

Nike Pegasus 41 GTX

Nike Pegasus 41 lanserades för några månader sedan och innehöll flera viktiga uppdateringar. Detta har alltid varit en väldigt mångsidig löparsko som både är prisvärd och hållbar, men nu har man ytterligare förbättrat energiåtergivningen i skon tack vare bland annat dubbla Air Zoom-enheter.

Den nu aktuella versionen med en vattentät ovandel i GORE-TEX har även reflekterande designdetaljer som gör att du har bättre synlighet i mörker. Vid sidan av en pannlampa speciellt utformad för löpning är detta ett hett tips för hur du springer mer säkert i vinter.

Viktiga funktioner i Nike Pegasus 41 Gore-Tex

Nike Pegasus 41 Gore-Tex egenskaper

Det finns flera viktiga detaljer att ta fasta på i nya Nike Pegasus 41 GTX löparskor. Här är några av dessa:

  • Vattentät ovandel i GORE-TEX och tekniskt meshmaterial håller vattnet ute och hjälper fötterna att torka.
  • Mellansulan i ReactX-skummaterial omsluter Air Zoom-enheterna i framfoten och hälen för ett energiskt steg.
  • Yttersulan har ett grovt mönster som ger bra grepp i blött väder.
  • Melerat material runt hälkappan håller vristen varm.
  • Det helt nya ReactX-skummaterialet i mellansulan är 13 % mer responsivt än tidigare React-teknik.

Av dessa är det framförallt ovandelen i Gore-Tex, det grövre mönstret på yttersulan och materialet runt hälkappan som skiljer sig från den “vanliga” versionen av Nike Pegasus.

Detta är alltså ett hett tips om du letar efter löparskor som håller fötterna torra på vått underlag. En annan skomodell från Nike som jag kan rekommendera är Nike InfinityRN 4 med Gore-Tex som kom ut på marknaden under fjolåret. Båda modellerna är riktigt bra löparskor för det våta väder vi nu har på nordiska breddgrader.

*Answerthepublic.com

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *