Veckosummeringen

Denna vecka var det meningen att jag ytterligare skulle öka på farten och mängden i min träning. Jag ökade också farten på mina tempopass, men när det gäller mängden så blev det aningen mindre än veckan innan. Det beror på att jag istället för ett planerat distanspass på 15 km körde alternativ träning idag.

Orsaken till detta var inte några skadekänningar eller överlastningssymptom. Delvis var det eftersom vi nu under julveckan är tvungna att köra våra kvalitetspass på måndag och onsdag, istället för på tisdag och torsdag som vi annars brukar göra. Det gör att det kan vara bra med en dag löpfritt mellan två tuffa pass.

Men åtminstone för min del beror det också på att min form för tillfället är nästan för bra för att vara denna tid på året. När jag kommit till ett skede när det känns som att jag kan springa nästan hur hårt och långt som helst utan att bli trött, kan det vara dags att utvärdera situationen. Åtminstone min erfarenhet är att det då kan vara bra att lugna ner sig lite så att man inte drar på sig en skada.

Jag har aldrig påstått att löpningen är speciellt enkel att förstå sig på. 🙂 Men faktum är att den där känslan när allt känns nästan för bra kan vara ett tecken på att en skada lurar bakom hörnet. Nu tror jag dock inte att det handlar om något sådant, men eftersom jag inte har bråttom i min träning inför Rotterdam Marathon tar jag hellre det säkra före det osäkra.

Denna veckas träning:

Måndag 15.12:

Distanspass 15 km utomhus

Tisdag 16.12:

Uppvärmning 3 km, tempopass 12 km 47:12, nedjoggning 2 km + styrka 60 min. (Wasa Sports Club)

Onsdag 17.12:

Återhämtande löppass 15 km utomhus + styrka 60 min. (WSC)

Torsdag 18.12:

3 km uppvärmning, tempopass 10 km 37:44, nedjoggning 2 km + 45 min. styrka (WSC)

Fredag 19.12:

Återhämtande morgonpass 10 km

Lördag 20.12:

Långpass 25 km, första 15 km ute och sista 10 km 38:58 på löpband

Söndag 21.12:

Styrketräning 90 min. och crosstrainer 45 min.

Totalt 7 pass och 95 km löpning.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *