Veckosummering: Kort, men intensivt

Den första av mina tre hårda veckor påbörjades med fyra kvalitetspass, men med rätt lite mängd. Det vanligaste upplägget i min träning är tre stycken kvalitetspass, där jag kör kvalitet tisdag, torsdag och lördag.

Den senaste tiden har jag dock avvikit lite från mina principer och kört fler kvalitetspass, där även kortare intervaller ingått. Något som ni kanske minns att jag lovat mig själv att börja med inför säsongen.

Eftersom dessa fartpass sliter rätt så mycket på benen måste man dock köra lite mer på känsla och ibland ta bort från mängden istället. På fredag blev det också en vilodag. Något som inte hör till vanligheterna under de hårdare veckorna på uppbyggnadssäsongen.

Nedan är en video i slow motion från torsdagens backintervaller. Om jag ser lite extra plågad ut, så beror det på att det var från en av mina sista intervaller. Syrran var inne på nästsista veckan av träning inför Barcelona Marathon och hade därför klart sitt backpass lite tidigare än mig och kunde därför föreviga mina plågor. 🙂

Träningen förra veckan:

Måndag 27.2:

3 km uppvärmning, 3x5x300 meter (45 sek. ståvila, 90 sek. serievila), 6 km nedjoggning (tot. 15 km) + 30 min. styrka (Botniahallen)

Tisdag 28.2:

Återhämtande 15 km

Onsdag 1.3:

Morgonpass 6 km

Eftermiddag: Tempopass på löpband 12 km med snittfart 16,1 km/h ∼3:42 min./km (lutning 0,5%) (tot. 16 km) + styrka 45 min.

Torsdag 2.3:

Backintervaller 3×80-60-40-20 sekunder (tot. 5 km backlöpning och 13 km löpning) + styrka 15 min.

Fredag 3.3:

Vila

Lördag 4.3:

Långpass 33 km lugnt (4:50 min./km)

Söndag 5.3:

12 km lugnt + styrka 30 min.

Totalt 110 km löpning

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *