Veckoslutsfestande och långpass

Det var ett riktigt härligt veckoslut med födelsedagskalas för mitt fadderbarn Emma på lördag kväll där alla familjemedlemmar, förutom syrran, var samlade. Hon är i Indien för tillfället. På söndagen blev det en morgonpromenad med Heidi, Emma och Adam och sedan lek och spel för hela slanten. Det skulle vara roligt att umgås ännu mer än vad man gör i dagsläget med alla där i hemtrakten. Tur att de ändå kommer till Vasa och hälsar på lite nu som då.

Som de flesta andra hade även vi ett riktigt busväder i Lepplax på söndagen. Det var dock inte vädret som var den största orsaken till att jag sköt upp mitt långpass till måndagen. Då vi var i min hemby endast i drygt ett dygn ville jag hellre prioritera att umgås med syskonbarnen och alla andra som var där under veckoslutet istället för att dra iväg några timmar på ett långpass. När vi väl var tillbaka i Vasa var jag alltför trött för att orka träna.

Igår var inte vädret så speciellt mycket bättre när jag skulle iväg på mitt långpass efter jobbet. Det var hård blåst liksom på söndag. Det är ändå inget stort fel på min motivation just nu. Mitt delmål att vara slimmad och i toppskick om 3 veckor håller min motivation på topp just nu. Även det att jag under de närmaste veckorna har några kvalitetspass som jag tänkt köra i bra tempo gör att jag har skärpt till mig en aning gällande stretching och kosthållning.

Gårdagens långpass på 20 km körde jag i ett lugnt 5:00-tempo. Efter ett lugnt veckoslut på träningsfronten var benen rätt pigga och jag skulle säkert ha kunnat köra i ett betydligt snabbare tempo. Jag höll dock igen eftersom jag under de närmaste dagarna har några kvalitetspass som skall gå i bra tempo.

PicsArt_1384838328195
Rätt talande (och suddig) bild från veckoslutet. Heidi och födelsedagsbarnet Emma är riktiga bästisar, även Toffe och Adam. 🙂 Annars har jag blivit mer och mer sugen på att införskaffa en ordentlig kamera igen. Just nu tar jag alla foton med min Samsung telefon. Den håller måttet i bra ljus, men genast när det blir lite mörkare blir det omöjligt att få till ordentliga foton oavsett inställning. Jag har tappat sönder två stycken digitalkameror de senaste två åren och har nu funderat på att införskaffa en som håller både stötar, fukt och som inte har något objektiv som måste vecklas ut varje gång den skall användas. Denna från Nikon är ett av alternativen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *