Värmen är här – dags att njuta!

att leva på malta

Om påskhelgen erbjöd ett utmärkt väder, så var detta veckoslut ännu bättre. Vi hade nämligen 22° värme båda dagarna och man kunde utan problem gå utan tröja utan att frysa.

Det var verkligen nödvändigt eftersom de fyra jobbdagarna var extremt stressiga denna vecka. Jag var inte ens utanför dörren annat än under de träningspass jag körde. Dessa var också förlagda till tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Därför såg jag inte speciellt mycket av solen inne i veckan.

Sådant lägger sig på humöret om det pågår länge. Jag har alltid varit en person som är väldigt beroende av solljus och värme för att bibehålla min energinivå. Därför planerar jag också att börja köra mina löppass på lunchpausen några av dagarna nästa vecka snarare än att vänta tills kvällen.

Men nu börjar det nog kännas som att energinivån höjs några steg i och med att värmen kommit hit på allvar. Jag har också väldigt tur som har stranden utanför dörren och kan därför lägga mig och sola där efter varje löppass dagtid.

Lite som en solsemester varje veckoslut. 🙂

Ännu har jag inte sett det jobbiga med isoleringen. Dagarna går väldigt snabbt med allt jobb och träningen. Skulle det mot förmodan bli några timmar över någon dag finns alltid böcker eller Netflix. Men jag har faktiskt inte haft tid för något av detta sedan isoleringen påbörjades för en månad sedan.

Tyvärr har jag alltför lite tid för mina sajter för tillfället. Det finns hela tiden en massa idéer för hur jag skall utveckla dem, men eftersom mitt jobb dagtid tar så mycket tid och ork blir det mest veckoslutsjobb med dessa.

Jag försöker ändå få in ett inlägg per dag på Gentlemannaguiden och jag gör också en hel del jobb i bakgrunden med att optimera sidan. Det är sådant som jag lärt mig en hel del om i mitt jobb. Det ger inte genast resultat, men eftersom jag nu börjar få betydligt bättre struktur på allt och äntligen fattar vad jag håller på med är det endast en tidsfråga.

Några lyckade inlägg fick jag ändå in under veckan. Här är några exempel:

Jag håller också på att bygga ut en sida med det bästa inom herrmodet 2020, så den som är intresserad av kläder kan gärna följa med där. Jag meddelar skilt när denna sida är helt klar.

Träningen denna vecka

Förra veckan blev det 10 stycken löppass och styrkepass, med totalt 120 km löpning. Jag har alltid som princip att köra både löpning och styrka i varje träningspass för tillfället. Det beror delvis på att styrkepassen inte blir lika effektiva nu när jag inte har tillgång till gymmet.

Styrkepassen blir framförallt betydligt kortare, så därför försöker jag få till minst ett styrkepass per dag för att kunna växa i muskelmassa.

Denna vecka var lite lugnare då jag blev tvungen att fokusera mer på jobbet för att hinna med under de 4 dagar vi hade till förfogande. Därför blev det också dubbelpass endast en av dagarna.

Träningen denna vecka:

Måndag 13.4:

Totalt 12 km med 3 km backintervaller + 45 min. styrka.

Tisdag 14.4:

12 km fartlek + 45 min. styrketräning.

Onsdag 15.4:

Förmiddag: 8 km lugnt + 30 min. styrka.

Kväll: 10 km lugnt + 30 min. styrka.

Torsdag 16.4:

8×1 km (totalt 13 km) + 45 min. styrka

Fredag 17.4:

Lugnt löppass 10 km + 45 min. styrka.

Lördag 18.4:

Långpass 32 km (snittfart 4:27 min./km) + styrka 30 minuter.

Söndag 19.4:

Totalt 15 km, med 4 km backintervaller i mitten + 45 minuter styrketräning.

Totalt 8 pass och 100 km löpning

Det blev alltså en lite lugnare vecka träningsmässigt och heller inte så strukturerat som jag kanske skulle önska. Å andra sidan har jag inga klara målsättningar framför mig eftersom det är helt omöjligt att planera för något lopp i dagsläget.

Men det känns ju alltid bra att vara i bra löpform och där hjälper backintervaller väldigt mycket. Det ger riktigt bra driv i steget och utvecklar också flåset riktigt snabbt.

Fokuset ligger ändå främst på att komma i riktigt bra strandform nu. Där hjälper såklart också det faktum att man så småningom börjar få lite färg på kroppen med några löppass utan tröja i solskenet.

Jag vet ärligt sagt inte riktigt vad som är ok och inte här på Malta just nu. Större grupper än 3 sägs vara straffbart, men stränderna utanför där jag bor är ändå rätt fulla helger som denna. Jag försöker ändå att hålla mig långt borta från folk just nu.

Det som jag iallafall vet att inte är tillåtet är att springa utan tröja. Idag stoppades jag för första gången av polis i St. Julians. Tidigare har det endast skett i Valletta. Det är dock inget som jag tar speciellt hårt. Tröjan åkte av genast igen när polisen kört iväg.

Eftersom det är den största frihetskänslan som finns att kunna springa utan tröja tänker jag bryta mot lagen i detta hänseende även i fortsättningen. Om det så skulle leda till böter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *