Utmärkt tempopass på 16 km

Oj, vilket tufft pass jag körde idag! Jag skulle nästan vilja påstå att det kändes tungt från början till slut under tempodelen. Men för det mesta när det gäller denna typ av pass är det desto skönare efteråt. Jag brukar gnälla ibland över att jag inte hinner med annat än jobb och träning under ett dygn. Speciellt dagar som denna när träningspasset tog 3 1/2 timmar att genomföra med klädombyte och transport inräknat. Trots detta skulle jag ha svårt att orka med dagarna om jag inte fick den energikick som det innebär att genomföra denna typ av riktigt tuffa träningspass. Så bra känns det både nu efteråt och på morgonen efter ett riktigt tufft pass.

Idag skulle jag enligt mitt träningsprogram köra 16 km på 65 minuter. Jag kände mig ändå lite mer taggad än så och beslöt mig för att försöka underskrida 64 minuter på sträckan, vilket innebär en fart på under 4:00 min./km eller 15 km/h över hela sträckan. Eftersom jag redan en längre tid kört på farter på minst 15,5 km/h började jag ändå i den farten och lade lutningen på 1% på löpbandet. Jag körde i den farten de första 10 kilometerna och höjde sedan farten till 16 km/h över de följande 3 kilometerna.

Följande 2 kilometrar gick sedan i 16,5 km/h och den sista i 17 km/h. Sluttiden blev slutligen 1:02:59 på hela sträckan över 16 kilometer, vilket är en riktigt bra tid. Om löpbanden vore rätt kalibrerade misstänker jag att tiden skulle ha varit ännu bättre, men det var riktigt bra även såhär.

Totalt fick jag ihop 19 km löpning ikväll med uppvärmningen på 3 km och nedjoggningen på 1 km. Igår blev det ett återhämtande löppass på 16,2 km, så veckan har börjat rätt identiskt med förra veckan. Men med lite intensivare tempo.

tempopass 28.1.2014 varvtider
Varvtiderna på dagens pass. Först 3 km uppvärmning, sedan 16 km tempo och till sist 1 km nedjoggning.

tempopass 28.1.2014 effekt
Effekten av dagens löppass. En riktigt idealisk pulskurva om jag får säga det själv. 🙂

PicsArt_1390939958064
Ett vintips såhär på tisdagskvällen. Vi fick bland annat detta utmärkta ekologiska vin av min bror till julklapp. Jag brukar i annars gilla mer robusta och kraftiga viner, men detta var en av de bästa “lättare” viner som jag smakat. “Nyanserat och utvecklat” var väl den rätta beteckningen på vinet.

PicsArt_1390940796310Vilken lyx med Premier League-fotboll en tisdagkväll.

laget gameweek 23
Mitt lag denna omgång. Tyvärr har Arsenal redan släppt in ett mål, vilket är ett rätt tufft bakslag för min poängskörd denna omgång.

Join the Conversation

4 Comments

 1. says: Daniel

  Hej Benny!
  Hitta din blogg via runnersworld. Ska bli kul att följa dig!
  Jag undrar vilket program/sida du registrerar din träning?
  Med vänlig hälsning
  Daniel

  1. says: Benny

   Hej Daniel! Roligt att du hittade hit. 🙂 Jag använder Polars pulsklocka RC3 gps och använder mig av deras program polarpersonaltrainer för att registrera min träning. Jag tycker väl nog att Garmins program är aningen mångsidigare, men å andra sidan verkar deras klockor hålla rätt dåligt…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *