Uppbyggnadsfasen påbörjad

Efter två riktigt lugna veckor har jag denna vecka påbörjat uppbyggnadsfasen inför den nya säsongen. På måndagen blev det ett lugnt löppass på 10 km följt av lite styrketräning och igår 13 km med styrketräning även efter detta pass.

När man vilat från löpningen i några veckor är det alltid lite trögt att komma igång igen. För mig är det framförallt baklåren som stramar rejält när jag försöker köra igång med träningen efter en paus. Just baklåren är annars ett problemområde som kräver extra mycket omsorg under uppbyggnaden och även under den kommande säsongen. Såhär i efterhand kan jag känna att det slarvades lite väl mycket med stretchingen i slutet av den säsong som just avslutades och det gagnade inte direkt löpningen. När jag minns tillbaka på tiden strax innan Paris Marathon var det just detta som jag fick extra mycket skäll för av massören och det krävdes en rejäl stretchingkur för att råda bot på problemen.

Annars försöker jag att inte överdriva med löpningen under den första månaden av uppbyggnadsperioden. Jag strävar efter att ha en uppdelning på 50/50 mellan löpning och annan alternativ träning. Målet är i alla fall att köra någon typ av träning varje dag från och med denna vecka.

Idag blev det i alla fall en ledig dag, men jag hoppas att jag från och med imorgon hittar motivationen att hålla igång med någon typ av träning varje dag.

PicsArt_1413383067251Under kategorin övriga ärenden, så drog jag iväg till Tritonia idag på morgonen och kände mig som 20 igen bland alla studeranden. 🙂 Alltid roligt med lite miljöomväxling nu under ledigheten.

PicsArt_1413383342315

Jag har glömt att nämna här på bloggen att Toffe fyllde 3 år förra veckan och det firade vi med en egen “tårta” åt honom.

PicsArt_1413383234441Civil olydnad. Under den senaste veckan har det varit mycket diskussioner kring den nya alkohollagen som kommer i bruk efter årsskiftet. Detta efter att Regionförvaltningsverket tvingat två bloggare att ta bort ordet whisky från sina inlägg då man ansåg att anordnarna av öl- och whiskymässan i Helsingfors marknadsförde evenemanget via privata bloggar. Jag har inte läst nya alkohollagen i detalj eller lagt mig in i det nämnda ärendet desto vidare, men efter vad jag förstått skulle man inte få redogöra för sina preferenser gällande alkoholhaltiga drycker ens i privata bloggar efter årsskiftet. Hmm, låter som att det kommer att bli en hel del att göra för Regionförvaltningsverket ifall detta skall övervakas. Fram tills dess kan jag i alla fall tipsa om denna utmärkta nya öl som jag testade i fredags, nämligen Brewdogs Alpha Pop.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *