Tuff dag träningsmässigt

När jag var skadad fantiserade jag om att om jag någonsin blir såpass frisk att jag kan springa normalt igen så kommer jag att springa som en idiot och aldrig bli trött igen. Tyvärr fungerar inte kroppen riktigt så och jag har de senaste dagarna fått känna på hur seg kroppen kan vara efter flera dagar med riktigt hård träning. Idag fick jag hursomhelst ihop två riktigt bra pass med ett löppass på 8,3 km på morgonen och ett intervallpass 9×1000 m. på kvällen.

Intervaller 8.4.2013
Bild från kvällens intervaller.

Det är också värt att nämnas att mitt ben även idag var helt smärtfritt även om jag fick kämpa rejält för att nå upp till de rätta farterna idag. Kvällens träningspass drog jag tillsammans med syrran på cykelvägen mellan Gerby och Storviken.

Vi började med en uppvärmning på 3,2 km i 5:oo-tempo innan vi påbörjade våra intervaller. De som dragit snabbintervaller utomhus känner kanske till att det skiljer sig rejält från att dra dessa inomhus på bana eller löpband. På den sträcka som vi löpte fanns det rejält med lösgrus samt en hel del med små backar. Just backarna gjorde att en väg blev lättare än åt andra hållet.

Även om benen var riktigt sega lyckades vi få ihop ett riktigt bra pass med de första två intervallerna på 3:53 min./km och resten runt 4:00-strecket. Om min syrra inte varit med på intervallträningen idag vet jag inte om jag skulle ha orkat dra dessa intervaller. Jag hade helt enkelt alltför trött kropp för att kunna köra detta träningspass på tider under min önskade målfart på maraton. Det är främst intervallträningen som lidit då jag varit skadad så länge. Det krävs flera veckor av tillvänjning innan jag kan börja dra mina VO2Max-pass på min rätta nivå igen.

Hursomhelst är jag mycket glad att jag körde hela passet till slut eftersom jag vet att det inom några veckor kommer att ge resultat. Dagens saldo träningsmässigt blev alltså totalt 24,55 km löpning, varav kvällens pass blev totalt 16,25 km.

PicsArt_1365531465631_20130409211812950
Idag var jag och införskaffade nya löparskor. Jag gav Asics Gel-DS Trainer 18 nytt förtroende eftersom jag varit riktigt nöjd med löpegenskaperna hos dessa skor. Framförallt gillar jag löpkänslan i dessa. De är tillräckligt dämpade med ändå tillräckligt lätta för både både kortare och längre pass.

PicsArt_1365531596344_20130409212016794
Dagens lunch, sushi-buffé. Jag har kommit fram till att luncher med rejält med ris är de bästa ifall man vill att magen skall  hålla ihop under ett riktigt tufft träningspass. Idén till detta fick jag från då min sambo brukar mata vår hund Toffe med ris då han har lös mage. Fungerar alltid. 🙂 Nåja, det hindrade mig inte från att ta till skogs efter 5 stycken löpta intervaller. 🙂 Men magen kändes i övrigt bättre än vanligt.

Fantasy Champions League lag
Mitt lag som jag nyss sammanställde till denna omgång av Champions League Fantasy. Jag har varit helt frälst i Fantasy fotbollsspel av denna typ ända sedan jag vann biljetter till Real Madrid-Lazio 2001 efter att jag haft högst poäng i världen i en av omgångarna i Fantasy Champions League under nämnda år.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *