Tredje lediga veckan

Nu är jag redan inne på tredje veckan av min alterneringsledighet. Otroligt vad snabbt det har gått! Tur då att jag inte har en “normal” semester på 4 veckor i år, utan att jag ännu kan se framemot 6 månader av ledighet efter följande vecka.

Annars har det, precis som det brukar vara under semestrar och andra ledigheter, tagit sin tid att “landa” och hitta rytmen under dessa lediga veckor. Det är inga problem att hitta göromål under ledigheten, så för de av er som oroade sig för hur jag skall få tiden att gå kan jag meddela att det snarast varit frågan om att lära sig att prioritera bland alla saker som jag vill få gjort. Långtråkigt lär jag med andra ord inte få under de drygt 6 månader som är kvar av min ledighet. 🙂

Problemet har kanske främst varit att få in de rätta rutinerna med regelbundna mattider, träningstider och annat som fungerar av sig självt när man är i jobbet under vardagarna. Veckosluten går rätt långt i samma spår som tidigare. Eftersom jag nu är ledig föredrar jag att träna på eftermiddagen och lämna kvällarna lediga för umgänge. Detta schema är enklare att följa när det är bra väder. När det varit dåligt väder denna vecka har jag oftast lämnat träningen till kvällen och då har den blivit lite lidande.

Även träningen har fortsatt i lite samma spår som de tidigare veckorna av min ledighet. Efter lördagens långpass på cykel testade jag löpning på söndag och måndag. På söndagen kändes det riktigt bra, medan måndagens löppass genomfördes med smärtor i ljumskarna. Ljumskarna verkar med andra ord inte klara av två dagar i följd med löpning. Därför har jag nu bestämt mig att helt vila från löpning i åtminstone två veckor, dvs. denna och nästa vecka.

Jag tror inte att det ens behöver ta så länge att bli helt frisk, men eftersom jag ändå kämpat med dessa ljumskproblem ända sedan februari så är det lika bra att låta dem läka en gång för alla. Det är ju inte så att jag har så bråttom att komma tillbaka till tävlandet. Jag har all tid i världen att förbättra mina tider. Det är klart att det skulle ha varit roligt att komma ner till mina drömgränser redan under detta år, men om motivationen finns har jag ju många år på mig.

Största orsaken till att jag inte haft tålamodet till att vila ljumskarna tillräckligt länge har varit min vilja att variera träningen. Det kan bli lite trist att cykla ibland och då benen känts bättre har jag genast känt för att testa på löpning. Dessutom är löpningen en väldigt tidseffektiv träningsform när man inte känner för att lägga hela eftermiddagen eller kvällen på träning.

Nu har jag försökt mig på att hitta lite nya målsättningar gällande min träning och har därför börjat styrketräna på överkroppen igen efter en paus på nästan två år. Benen samt mage och rygg har jag tränat hela tiden, men nu har jag även börjat med styrketräning på resten av kroppen. Jag har rätt lätt att lägga på mig muskler och därför har jag rätt snabba resultat. Speciellt efter en paus brukar resultaten vara snabba.

Det är inget som gynnar löpningen då jag hela tiden fört en kamp mot att få bort musklerna. Men för självförtroendet gör det onekligen gott med lite extra muskler på överkroppen. 🙂 Jag tycker inte att det är speciellt snyggt med för stora muskler, speciellt inte med tanke på hur jag vill klä mig. Men så länge man håller igång med mycket konditionsträning är väl risken inte alltför stor.

PicsArt_1403190294595
Det absolut bästa med all ledighet är att jag kan träna vilken tid på dygnet som helst. Idag vaknade jag kl. 6.00 och kollade först gårdagens sena matcher i fotbolls-VM. Efter det begav jag mig iväg till gymmet kl. 8.00.

PicsArt_1403190404089
Nu har jag kört styrketräning på hela överkroppen i ungefär en vecka. Denna styrkekur fortsätter åtminstone en vecka framåt så att jag är trimmad inför strandsäsongen. 🙂 Jag började med drygt en timme styrka idag.

PicsArt_1403190519113“Selfie” efter genomfört spinningpass på 45 minuter.

PicsArt_1403190631503

Jag tog verkligen ut mig på dessa 45 minuter. Lite svettigt blev det.

PicsArt_1403190711428

En god återhämtningsdryck efteråt.

PicsArt_1403190863985Sedan iväg till stan för lite shopping inför midsommaren. Vi tog en lunchpaus vid Kaffehuset August.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *