Träningsveckan i detalj

intervaller löpning sommar

Denna vecka blev aningen sämre än förra träningsmässigt. Jag fick in några bra kvalitetspass inne i veckan, men tyvärr saknade jag motivationen att få in ett långpass nu på söndagen och mängden blev därför blygsam denna vecka.

På onsdagen körde jag 8×1 km på farter mellan 3:20-3:35 min./km, beroende på underlag. Eftersom jag körde dessa tusingar på vägarna och inte bana, så blev det ibland även backigt och grus på sina håll. Detta påverkade såklart farten på vissa av intervallerna.

På fredagen körde jag mitt andra nyckelpass för veckan. Det blev 4×10 minuter, där jag nådde ca. 2,7 km på samtliga intervaller. Det blir en snittfart på ungefär 3:40 min./km. Båda dessa pass var alltså riktigt bra genomkörare och ett bevis att jag ändå är i rätt bra löpform.

Från fredagens rätt plågsamma intervaller 4×10 minuter.

Det sista kvalitetspasset hade jag planerat in tills idag. Tyvärr infann sig inte riktigt lusten att köra en längre löptur idag. Dels satt jag och jobbade på morgonen istället för att som vanligt köra långpasset genast efter frukosten. Men även gårdagens fuskande med kosthållningen gjorde att jag inte kände mig lika pigg som vanligt. Skulle jag vara inom 16 veckor till mitt nästa lopp skulle jag troligen ha tvingat mig att genomföra passet oavsett, men eftersom jag inte känner någon riktig panik att bli i toppskick de närmaste veckorna kunde jag inte förmå mig att köra detta pass.

Där ser man hur mycket det mentala spelar in i träningen.

I övrigt tycker jag även att det kalla och blåsiga vädret börjar påverka humöret. Man blev lite bortskämd med fjolårets värmebölja och glömmer lätta att detta faktiskt är helt normalt i detta land. Om det fortsätter lika är det med stor glädje jag förhoppningsvis snart beger mig till varmare breddgrader.

Här är denna veckas träning:

Måndag 1.7:

15 km + 60 min. styrka

Tisdag 2.7:

18 km + 60 min. styrka

Onsdag 3.7:

Intervaller 8×1 km + 60 min. styrka (14 km totalt)

Torsdag 4.7:

20 km lugnt + 60 min. styrka

Fredag 5.7:

Intervaller 4×10 min. ca. 2,7 km/intervaller (3:40 min./km) (totalt 15 km)

Lördag 6.7:

90 minuter styrka + vandring

Söndag 7.7:

10 km lugnt

Totalt 92 km löpning och 14 h träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *