Träningsveckan hittills

Även om vädret varit allt annat än bra med tanke på löpningen de första dagarna av denna vecka så har kört på helt enligt planerna. I måndags var det -11 grader på kvällspasset, vilket är rätt kallt då man inte är så van vid kölden ännu. Som tur var det endast frågan om ett lättare återhämtningspass på 13 km just den dagen.

Igår och idag har det varit regnväder här i Vasa. Igår hade det ingen större skillnad för löpningen eftersom mitt kvalitetspass skulle dras inomhus på löpband. 12 kilometer på 48 minuter var planen, vilket innebär en fart på under 4 min./km över hela sträckan. Jag landade sist och slutligen på 47:08, vilket innebär att jag höll en fart på runt 3:55 min./km över hela sträckan. Alltså rätt nära maratontempo ifall man skall springa på 2:45. Nu skall man inte dra alltför stora växlar på basen av tider som man springer på löpband. Å andra sidan känns det som att jag utvecklas i rätt riktning just nu och den känslan är kanske viktigare att ta fasta på.

Idag var det återigen ett lugnare återhämtningspass på 14 km. Under dagens löppass fick jag verkligen akta var jag satte ner mina fötter eftersom det fanns isfläckar över hela den sträcka som jag sprang. Följaktligen var farten riktigt lugn idag. Imorgon fortsätter kvalitetsträningen med 10 km på under 40 minuter. Nu gäller det att ta stretchingen på allvar ikväll för att få ut stegen under morgondagens pass.

varvtider 10.12.2013
Gårdagens löppass i siffror. Andra i ordningen är 12 kilometers partiet, medan övriga är uppvärmning och nedjoggning. Totalt fick jag ihop 15 km löpning igår.

effekt 10.12.2013
Ännu lite analys av gårdagens pass.

PicsArt_1386791681406
Dagens inte alltför hälsosamma lunch vid Kaffehuset August.

PicsArt_1386791994353
En av de få blommor som jag på eget initiativ brukar köpa. Just denna hyacint ser lite sned ut, men det är endast för den underbara doften som jag brukar köpa den.

PicsArt_1386791757702 (1)
Sambon skickade mig en bild idag eftersom Punnitse & Säästä tydligen öppnat här i Vasa. Imorgon måste jag ta mig en titt på stället under lunchpausen.

PicsArt_1386791631070
Jag har varit så otroligt trött på kvällarna de senaste dagarna. Toffe har fått ta hand om det trötta paret.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Nina

    Grattis till P&S i Vasa! Det var faktiskt via dej, nångång i somras, som jag fick nys om konceptet 🙂 Gillar starkt och är glad att de hittade till Karleby också för en tid sedan.

    1. says: Benny

      Tack! 🙂 Det var faktiskt t.o.m. bättre där än vad jag mindes från min Åbo-resa i somras. Riktigt roligt med nya hälsokostbutiker som avviker från det vanliga konceptet i våra finska städer. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *