Träningen vecka 12

Förra veckan blev lite halvdan träningsmässigt. Mina två kvalitetspass var riktigt bra på tisdag och torsdag, men sedan fick jag lite ljumskproblem och tog det riktigt lugnt resten av veckan. Det gjorde också att jag lämnade bort söndagens långpass för att så snabbt som möjligt bli helt av med ljumskproblemen igen.

Nu har jag helt fokuserat på rehabiliterande styrketräning och stretching de senaste dagarna. Formen försvinner ju ingenstans även om jag tar det lugnt i en vecka. Det viktigaste är ändå att jag inte förvärrar bekymren och måste springa resten av året med ljumsksmärtor.

Då det gäller planerna för eventuella tävlingar, så får vi se om det blir något maraton nu på våren. Som det känns för tillfället finns det andra saker att fokusera på i privatlivet den närmaste tiden och därför kanske det skulle vara läge att sikta på att springa kortare lopp april-juni och sedan satsa på maraton till hösten istället.

Det är stora förändringar på gång både den närmaste tiden och troligen även till hösten och därför tror jag inte att det finns fullt fokus på att köra fullskalig maratonträning. Men det är ännu lite osäkert gällande detta. Jag börjar från att försöka få ljumskarna i skick och sedan ser jag hur det känns. Förhoppningsvis kan jag få in något kortare lopp här snart.

Träningen förra veckan:

Vecka 12

Måndag 18.3:

Förmiddag: Styrka 60 min. + 8 km

Eftermiddag: 10 km

Tisdag 19.3:

FM: 10 km

EM: 8×1 km i 19 km/h på löpband, 1% lutning (tot. 15 km)

Onsdag 20.3:

FM: 10 km

EM: 10 km

Torsdag 21.3:

Backintervaller på löpband 8×400 meter (tot. 8 km), samma fart över hela sträckan 16 km/h och max lutning på löpband i uppförslöpning och 0% lutning däremellan. Som avslutning 5 km i 16 km/h med 1 % lutning. (tot. 15 km)

Fredag 22.3:

Styrka 60 min. + 6 km

Lördag 23.3:

Styrka 60 min. + 5 km

Söndag 24.3:

11 km lugnt

Totalt 100 km löpning, 10 löppass och ca. 12,5 h träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *