Träningen påbörjad på allvar

Förra veckan påbörjade jag alltså träningen inför den nya säsongen på allvar och det har därför blivit dags att redogöra för den första hela träningsveckan. Ännu handlar det om tillvänjning till löpning och mängden är därför blygsam ännu. Även fartpassen har jag ännu lämnat åt sidan för att inte riskera att genast riva upp ljumskarna igen. Fartökning har jag gjort i slutet av ett par av löppassen, men endast avslappnat och utan anspänning.

Till den del det gäller tuffare körning har dessa pass genomförts på crosstrainer. Med rätt inställning kan man få till stånd ett hyfsat pass även med detta verktyg.

Glädjande är i alla fall att jag igen kunnat löpa rätt smärtfritt den senaste veckan. Jag har även kunnat öka på de sträckor jag springer och nådde vid ett av löppassen upp till 15 km. Jag hade tänkt köra ett längre pass på 20 km på lördag, men ovanan vid löpning gjorde att en viss ryggstyvhet gjorde sig påmind. Det är dock inga problem att avvärja med både stretching och mer styrketräning för mage och rygg.

Denna vecka hoppas jag kunna öka både mängden och även få in minst ett kvalitetspass för att så småningom börja komma upp till 100-kilometersveckor snart igen.

Viktigast är ändå att kunna njuta av löpningen och få vara skadefri. Då skulle jag tro att också resultaten kommer rätt snabbt.

Förra träningsveckan:

Måndag 27.11:

Spinning 60 min. (lugnt)+ styrka 45 min.

Tisdag 28.11:

Morgonpass löpning 13 km (lugnt)

Onsdag 29.11:

Löppass 11 km, liten fartökning 2 km i 4:15-fart i slutet.

Torsdag 1.12:

Löppass 15 km, fartökning 4:30-4:15 fart sista 5 km.

Fredag 2.12:

Hårdkörning på crosstrainer 60 min. (snittpuls över 150) + styrka 60 min.

Lördag 3.12:

Lugnt löppass 11 km + styrka för mage och rygg hemma.

Söndag 4.12:

Crosstrainer 60 min., varav 30 min. hårdkörning+ styrka 45 min.

Totalt 7 pass och 50 km löpning

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *