Träningen och livet just nu

sommarträning maraton

Jag hade utlovat lite uppdatering om min träning på bloggen för ungefär en vecka sedan. Ännu idag kommer dock ingen veckosummering, men jag kan iallafall avslöja att min träning inte är speciellt komplicerad just nu.

Det handlar främst om att hålla igång så gott som jag hinner mitt i all jobbstress. En vanlig dag springer jag 10-15 km och varannan dag kör jag styrketräning på gymmet innan löppasset. Två gånger i veckan försöker jag hinna med ett längre löppass på över 20 km. Det blir främst under de dagar jag inte kör styrketräning. Ett pass per dag blir det iallafall just nu.

Det blir enbart spontanlöpning med fartlek just nu. Eftersom jag är fullt inriktad på att dra in pengar till företaget har jag inte ens hunnit fundera på något tävlande nu till sommaren. Det får komma lite senare då jag känner att jag har full kontroll på allt. Just nu är det dock så många uppdrag på gång och så många praktiska göromål att sköta att jag inte känner mig tillräckligt fokuserad för att kunna köra några riktiga kvalitetspass enligt ett schema.

Det är minsann en totalomvändning från hur det var för endast några månader sedan. Då körde jag ju kvalitetspass minst 3 gånger i veckan och upp till 10-12 pass i veckan, med målet att springa ett maraton ännu i vår. Sedan sträckte jag ljumskarna i mitten av mars och i samband med detta började även uppdragen rulla in i snabb takt.

Sedan dess har takten bara ökat med uppdragen och nu har jag mycket mer jobb än jag hinner med. Under en svag stund förra veckan funderade jag faktiskt på att ta hjälp av en anställd, men den tanken slog jag snabbt bort med tanke på alla sociala utgifter. Den första tiden gäller det bara att härda ut och göra det bästa av situationen.

Jag skall absolut inte klaga. Man är i en väldigt lycklig situation om man får jobba med det man älskar på dagarna och ha tillräckligt mycket jobb för att försörja sig på detta. Man kan ju aldrig ta det för givet i denna bransch.

Gällande träningen så fortsätter jag ännu ett tag att träna med tanke på mitt välmående, med ett pass per dag. Sedan när jag kommer ikapp med vardagen hoppas jag att jag kan återvända till mer målinriktad träning igen. Men just nu kan det bli ända upp till 14-15 timmar jobb per dag och i en sådan situation säger det sig självt att varken orken eller fokuset finns för att prestera på topp gällande träningen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *