Träningen igång igen

Idag var det så dags att återgå till en mer normal livsstil, både när det gäller kosten och träningen. Det innebär att jag från och med idag kommer att försöka träna på daglig basis, förutom ifall någon lockar över mig på några matcher Fifa14 då kanske. 🙂 

PicsArt_1381774779849
Hejdå! Åtminstone för en vecka framåt iaf 🙂

Det började kanske inte på bästa möjliga sätt eftersom jag försov mig och vaknade kvart före sju idag då jag hade klockan att ringa på halv sex. Att detta skulle ske just på en måndag är däremot att klassa som mer normalt då det är då jag har som allra tyngst att komma mig upp.

Efter jobbet blev det ett distanspass på 11 km. Man skulle ju tro att min viloperiod på två veckor skulle ha gjort gott för mina ben, men än så länge märker jag inte några effekter av min vila. Men då bör man ju förstås ta i beaktande att ett maraton tar väldigt länge att återhämta sig från. Därför tror jag att det får bli löpning på sin höjd varannan dag de närmaste veckorna. Imorgon blir det styrketräning och spinning på gymmet.

Mitt gymkort har inte blivit speciellt flitigt utnyttjat de senaste månaderna. Nu blir det dock ändring på den fronten eftersom jag under de närmaste månaderna tänkt bygga upp en bra grund för nästa löparsäsong. Speciellt efter en lång säsong med mycket löpning är det viktigt att belasta även andra delar av kroppen. Nu är det en perfekt tid på året att bygga upp sina svagare partier på kroppen. Speciellt baklåren är ett parti som får alltför lite uppmärksamhet under säsongen.

Det viktigaste den närmaste tiden är ändå att variera träningen så mycket som möjligt eftersom detta brukar göra gott även för den mentala biten. Pilates, yoga och dylika avslappnande motionsformer kommer jag att försöka få in så ofta som möjligt i mitt veckoschema. Förhoppningsvis blir jag så “frälst” att dessa sedan finns kvar i mitt veckoprogram under hela löparsäsongen. Jag är nämligen rätt säker på att både pilates och yoga skulle vara viktiga inslag för att göra mig till en bättre löpare, både då det gäller rörlighet och användbar styrka. Dessutom är det ett alldeles utmärkt sätt att lära sig att andas på rätt sätt både i vardagen och i löpningen.

20131014_194554
Skaffade ny parfym idag. Denna lär vara tjejernas favoritdoft. Åtminstone har sambon övertygat mig om det. 🙂

20131014_182825
Vin på vardag? Javisst!

20131014_182557
En ny god Yosa.

PicsArt_1381770110247
En rätt hälsosam middag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *