Träningen går allt bättre

sommarlöpning

Just nu befinner jag mig i Stockholm och innan dess var jag i fyra dagar i Helsingfors. Det blir mer om programmet jag haft under den vecka som jag varit på resande fot när jag återvänder hem, men redan här blir det lite uppdatering om träningen just nu.

Vilket väder vi haft den senaste veckan! Som ni kanske känner till älskar jag verkligen värme. Det gör så att humöret genast höjs och även kroppen känns betydligt mjukare.

Jag har inte riktigt kört igång med kvalitetspassen ännu, men nu är det inte långt borta. Det har blivit några längre pass under min resa och speciellt på den 15 km långa rutten i Stockholm igår kändes det riktigt bra i slutdelen av passet.

Det största problemet i min löpning den senaste tiden har berott på styvhet. Mina styva baklår och höftböjare har gjort att jag inte riktigt fått ut steget i löpningen. Mitt fokus på jobbet har gjort att jag inte tagit mig tiden att stretcha som jag i normala fall brukar göra nästan varje kväll innan läggdags.

Från gårdagens löppass i Stockholm på 15 km i 24 graders värme.

Det skall jag försöka få en ändring på nu när jag återvänder från min resa. Det är ju också betydligt roligare att springa när man kan göra det obehindrat. Som det är just nu har det känts aningen påtvingat och det har inte riktigt varit samma njutning som det är i normala fall med en löptur.

Det finns alltså mycket att förbättra ännu för att jag skall vara i bra slag. Men maskinen är faktiskt bra i skick, det handlar bara om att börja sköta stretchingen på rätt sätt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *