Totala mängden förra månaden

Igår summerade jag förra månadens träning och det visade sig vara en rätt bra mängd jag kom upp till sist och slutligen. Det blev totalt 440 km löpning under månaden och den mängden är jag helt nöjd med med tanke på att det inom ramen för den mängden även fanns en hel del kvalitet.

Jag byggde upp mängden gradvis med en kilometermängd på 100-110-120 km och avslutade med en lugnare vecka på 75 km. Sedan blev det några extra dagar på månaden som gick in på nya träningsperioden som gjorde att jag kom upp till denna månadsmängd.

Då det gäller februari månad lär jag nog nå upp till över 500 km löpning om hälsan tillåter… och det är absolut ingen självklarhet när man tränar så hårt som jag gör för tillfället. Men är lyckligt lottad om det inte dyker upp någon förkylning eller liten skada på vägen som leder till vilodagar.

Igår blev det 2×6 km i drygt 16 km/h på löpband, följt av ett backpass på 8×80 sekunder i flack backe idag. Som nyhet på dagens backintervaller var att jag på varannan intervall körde i samma fart uppför och nedför backen. Riktigt tufft och svårt att återhämta sig från. Totalt blev det 20 km idag.

Det gäller att göra sitt bästa för återhämtningen med det program jag kör för tillfället. Bland annat ispåsar fastkilade med plastfilm för kompression är ett av knepen.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *