Tillbaka till löpningen!

Det tog ett bra tag, men nu verkar det som att jag äntligen blivit av med mina ljumskbesvär. På lördagen kunde jag nämligen springa helt utan smärtor i ljumskarna. Något som jag inte gjort sedan i början av februari. Det blev totalt 23 km löpning på lördagen.

Även om jag inte hade några smärtkänningar kan jag inte påstå att det gick speciellt lätt i lördags. En och en halv månad utan löpning har satt sina spår och löpformen är minst sagt usel just nu. Jag har säkert en grund att stå på från min tuffa maratonträning under vintern, men på lördagen kändes det inte riktigt så. Koordinationen för löpning saknades och det kändes väldigt märkligt att springa igen.

När man är ovan vid löpning blir man också trött på de mest underliga ställen på benen. Jag brukar t.ex. aldrig känna av någon trötthet i vaderna eller fötterna. Men på lördagen var det just dessa områden som led mest. Därför lär det bli att skynda rätt långsamt under mina första veckor av löpning så att jag inte drar på mig några överbelastningsskador. Igår körde jag därför alternativ träning i form av vattenlöpning och styrketräning då mitt första löppass ändå var rätt långt.

Om det faktiskt är så bra ställt att jag nu är kvitt mina ljumskbesvär, så är det en utmärkt tidpunkt eftersom jag påbörjar min alterneringsledighet nu på onsdag. Nu är det alltså endast två arbetsdagar kvar!

cykling replotbron
Förra veckan blev det nästan enbart cykling i träningsväg. På torsdagen körde jag 62 km på 2:23, vilket torde vara det snabbaste cykelpasset hittills. Under det cykelpasset bakade jag även in intervaller på 7×5 minuter. Här är jag på väg uppför Replot-bron.

cykling förra veckan
Har man någonsin medvind under cyklingturerna? På bilden ser det nästan ut som om jag hade medvind, men det kändes verkligen inte så…

PicsArt_1401119335423
På fredagen firade vi från jobbet en nybliven pensionär på Strampen…

PicsArt_1401119458436
…och på lördagen blev det middag med familjen på samma plats. Jag hade planerat in lite festande under veckoslutet, men den tuffa jobbveckan tog ut sin rätt och det fick lämna till ett senare tillfälle.

PicsArt_1401122540075

Det blev en hel del långa promenader i det vackra och varma väder som vi hade förra veckan.

PicsArt_1401122411196

2 hela jobbdagar kvar och sedan är det långledigt!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *