Tempopass 10 km

F-n också! Precis när jag börjar skriva detta inlägg kom jag på att jag ännu en gång glömt att beställa “fredagskassen” från Kaffehuset August. Än en gång samma dilemma med vad vi skall äta en fredagkväll…

Sedan över till andra typer av dilemman, men på löparfronten. Det är rent fantastiskt hur trött man ibland kan bli efter riktigt tuffa kvalitetspass. Under gårdagens återhämtande distanspass på 15 km var benen så trötta att det kändes helt overkligt att man dagen innan kört i de farter som man gjort. Med tanke på hur det kändes igår var jag mycket väl medveten om att även dagens tempopass på 10 km utomhus skulle bli väldigt tufft att genomföra.

Vi började med en uppvärmning på 3 km innan vi körde igång med tempodelen. Idag var det 10 km på 39 minuter som var planen. Jag var dock inte speciellt hoppfull på att kunna köra i dessa farter med tanke på hur det kändes på uppvärmningen. Benen var inte tillräckligt återhämtade till dagens pass och jag fick därför sikta in mig på att springa enligt den form jag hade för dagen. Egentligen är det inte speciellt märkligt att jag kände mig helt slutkörd idag med tanke på att detta var mitt fjärde kvalitetspass inom 6 dagar.

Jag började dock i en fart runt 3:50 min./km de första 5 kilometerna. Efter detta kändes det dock som att jag hade kört slut på krafterna för dagen och jag började gå längre och längre över 4:00 min./km för varje kilometer som gick. Jag avslutade sista kilometern på runt 4:10 och hela tempodelen på 10 kilometer på strax under 41 minuter. Totalt blev det 15 km löpning idag efter en 2 km lång nedjoggning.

Nu känner jag mig inte speciellt orolig på grund av detta träningspass. Det verkar som att utomhuslöpning sliter betydligt hårdare på benen än löpning på löpband och nu kände jag mig inte alls återhämtad från tisdagens genomkörare. Förmågan att återhämta sig är naturligtvis också en viktig del av träningen, men på något sätt tror jag ändå att det mer handlar om tillvänjning till asfaltslöpning i mitt fall. När jag väl blivit van med utomhuslöpningen är jag säker på att jag kan tillgodogöra mig alla fartpass som jag gjort på löpband innan. Det gäller att tänka positivt i alla situationer. 🙂

PicsArt_1394132462002

Det blir en hel del med promenader tillsammans med Heidi och Toffe för tillfället då jag försöker gå ner några kilon i vikt inför maratonloppet.

PicsArt_1394132558799

High five!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *